xcounter
#

Втратити літаки на землі через буревій: у Бразилії отримали втрати "на пустому місці"

2301
Пошкоджений негодою Tucano повітряних сил Бразилії
Пошкоджений негодою Tucano повітряних сил Бразилії

Через буревій, який не сильно відрізнявся від того, який днями накрив Україну, у Бразилії втратили частину ескадрильї академії повітряних сил

У Бразилії негода стала причиною втрати значної частини авіапарку академії повітряних сил у місті Пірасунунга штату Сан-Паоло.

Через "удар" тропічного шторму під завалами легких ангарів, яких просто здуло вітром опинились учбово-тренувальні літаки T-27 Tucano та учбово-бойові A-29A Super Tucano, про що пише Infodefensa.

Читайте також: Що це за російські "Ланцети" зі "штучним інтелектом": що відомо про "Изделие-53"

Один ангар повністю завалився і його конструкції серйозно фактично знищено три Tucano, які знаходились у ньому. Пошкодження більш ніж серозні - балкою ангару просто відрубало хвости.

Tucano

Інші машини також отримали пошкодження від падіння уламків, які пошкодили гвинти, ліхтарі кабіни та фюзеляжі.

Tucano

При цьому мова не йде про "апокаліптичний" руйнівний ураган, бо зазначається, що швидкість вітру сягала понад 100 км/год (27,7 м/с). Тобто знаходилась нижче за межу урагану найнижчої 1 категорії (33-42 м/с). Для розуміння зазначимо, що вчора в Києві, відповідно до повідомлення ДСНС, пориви вітру були на рівні 25-28 м/с.

Причини, чому літаки не були перебазовані на інший безпечний з точки зору метеорологічних ризиків аеродроми пояснюється несподіваним ударом негоди. Водночас це випадок ще раз демонструє, що літаки мають зберігатися навіть не під легкими конструкціями, а у капітальних захисних спорудах.

Нагадаємо, що у вересні у Греції авіабазу Стефановікіео, де базуються вертольоти, затопило після потужної зливи. В результаті декілька вертольотів, включно з ударним AH-64A Apache частково опинились у воді.

затоплені вертольоти

Але згодом командування повітряних сил Греції повідомило, що машини не отримали пошкоджень та були перебазовані на сухі ділянки.

Читайте також: FrankenSAM для України від США: перші гібридні ЗРК вже у ЗСУ - на що вони здатні