xcounter
#

Вперше за три роки: у Мінстратегпромі взялися за космічну галузь

1018
В Мінстратегпромі України зайнялися космосом
В Мінстратегпромі України зайнялися космосом

В Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України працюють над новими документами стратегічного планування у сфері космічної діяльності

Ракетоносій "Циклон - 4"

За наказом віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського в Мінстратегромі створена робоча група з розробки стратегічних документів у сфері космічної діяльності. Як стало відомо Defense Express, мова йде про проекти Концепції Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки, Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки та Національної космічної стратегії України до 2030 року.

Згідно виданим наказом до кінця листопада має бути допрацьований та поданий для схвалення Кабінетові Міністрів України проект Концепції Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України з урахуванням зауважень та пропозицій, отриманих від Національної академії наук України, Національної Ради України з питань розвитку науки і технологій та заінтересованих центральних органів виконавчої влади. Своєю чергою до кінця грудня 2020 року мають бути підготовлені проекти Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 та Національної космічної стратегії України до 2030 року і також подані на розгляд уряду для прийняття відповідних рішень.

Нагадаємо, 26 жовтня 2020 року в Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості відбулась нарада про стан та проблемні питання космічної галузі України.

Читайте також: Війна за виживання: шлях Мінстратегпрому до реформування ОПК

До заходу були залучені керівництво Мінстратегпрому, Державного космічного агентства України, Ради директорів Української асоціації високотехнологічних підприємств та організацій "Космос", а також ДП "КБ "Південне", ДП ВО "Південмаш", ПрАТ "Елміз" та ДП ВО "Київприлад".

За підсумками наради було погоджено створення Робочої групи з підготовки Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки, а також було наголошено на необхідності активізації зусиль щодо подальшої роботи з розробки та підготовки документів стратегічного планування.

Крім того, Державному космічному агентству України було надано доручення щодо підготовки переліку перспективних інвестиційних проектів в космічній галузі.

Олег Уруський, Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України. Фото "РБК Україна"

Варто зазначити, що у коментарі українському інформаційному агентству "РБК Україна" віце-прем’єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський зазначив, що останні три роки в країні були відсутні документи стратегічного планування в космічній галузі. "Космічне агентство зараз працює за багатьма напрямками.

Запланована реформа ракетно-космічної галузі.

Зараз поставлене завдання вийти на розробку Стратегії космічної діяльності і вийти на прийняття Загальнодержавної науково-технічної космічної програми. Це варто зробити, бо ми живемо три роки фактично без жодної космічної програми, це взагалі нонсенс" – наголосив Уруський.

Читайте також: Віце-прем'єр-міністр Олег Уруський заявляє про те, що Україні потрібна своя боєприпасна галузь. Contra spem spero?