xcounter
#

В ЗСУ пройшли навчання дивізіону ЗРС С-300В1 (фото)

9668
Пускова установка комплексу С-300В1 ПС ЗСУ
Пускова установка комплексу С-300В1 ПС ЗСУ

Під час відпрацювання запланованих завдань були також залучені підрозділи ССО, ВСП та НГУ

Прес-служба повітряного командування "Південь" повідомила про успішне завершення показових тактичних навчань із залученням командирів військових частин та підрозділів зенітних ракетних військ.

Так, у період з 17 по 18 лютого 2021 року на базі окремого підрозділу зенітної ракетної бригади імені Пилипа Орлика були відпрацьовані вправи з приведення зенітного підрозділу у бойову готовність, здійснення передислокації у новий район, планування та ведення бойових дій й відновлення боєздатності.

Читайте також: Фахівці ДНДІ перевірили зенітні ракети до комплексів С-300 та РСЗВ "Вільха" (фото)
С-300В1

Окрім власне тренувань за профілем з протидії повітряній загрозі залучені до навчань підрозділи також перевірили свої навички з надання медичної допомоги на полі бою, евакуації поранених та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника.

С-300В1

Нагадаємо, відновлені наприкінці минулого десятиріччя комплекси С-300В1 наразі є єдиними системами в складі ЗСУ, що здатні знищувати не тільки аеродинамічні ціли (типу літак), а й балістичні (як то ракети оперативно-тактичних комплексів противника).

Варто також додати, що наприкінці минулого року Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак повідомив про бажання Збройних сил придбати протиракетні комплекси іноземного виробництва (аналоги систем С-300В1). Зокрема, мова йде про можливу закупівлю американських систем Patriot РАС-3+.

Читайте також: ​ЗРК С-300 здійснив перші бойові пуски за 45 років, відбиваючи атаку БПЛА Азербайджану (відео)