xcounter
#

​В Україні започаткували об’єднану Міжнародну оборонну виставку: названо дати заходу

1182
"Зброя та Безпека" - найбільша оборонна виставка України
"Зброя та Безпека" - найбільша оборонна виставка України

Нова "Міжнародна оборонна виставка" пройде 27-30 вересня 2022 року

Мінстратегпром об’єднав виставки "Зброя та Безпека", "Авіасвіт XXI", "Експерт Сек’юріті", "Технології захисту/ПожТех", а також Міжнародний оборонний інвестиційний форум України під одним заходом, який отримав назву "Міжнародна оборонна виставка".

Відповідний лист від міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України опублікувала прес-служба виставки "Зброя та Безпека".

Читайте також: ​Китай продемонстрував нову колісну БМП VN22 на шасі 6x6 (фото)

Також у листі повідомлено дати проведення виставки: 27-30 вересня 2022 року. Водночас місце проведення залишилось без змін - Міжнародний виставковий центр у Києві.

Слід зазначити, що "Зброя та Безпека" та "Авіасвіт XXI" є наймасштабнішими оборонними виставками України та стає майданчиком для публічної демонстрації останніх напрацювань вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Водночас дати проведення цієї виставки переносяться доволі часто. Наприклад, у 2016-2019 роках її присвячували до Дня захисника України і проводили таким чином, щоб "захопити" 14 жовтня.

Через це вітчизняна виставка майже збігалась з американською оборонною виставкою та форумом AUSA, що мало певний негативний вплив на популярність українського заходу для міжнародних партнерів.

У 2021 році виставка пройшла 15-18 червня, що було пов’язано із численними її перенесеннями з огляду на епідеміологічну ситуацію. Водночас наразі оголошені дати є поверненням до загального міжнародного "календаря" оборонних виставок, бо саме наприкінці вересня виставка проходила у 2010-2015 роках.

Читайте також: ​США розгортають першу ескадрилью F-35 у Європі