xcounter
#

В Україні вперше провели огляд ОПК: Кабмін затвердив звіт про результати

455
В Україні вперше провели огляд ОПК: Кабмін затвердив звіт про результати

Кабінет Міністрів України затвердив звіт про результати проведення огляду оборонно-промислового комплексу України. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні у середу, 20 травня 2020 року, повідомляє Укрінформ.

Наразі Уряд доручив Міністерству оборони додатково надати інформацію щодо потреб ЗСУ, яка є значною частиною затвердженого звіту. Водночас, як наголосила заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Світлана Панаіотіді, всі таємні додатки знаходилися у Секретаріаті Кабміну, а на розгляд Уряду була винесена лише відкрита частина звіту. З нетаємною частиною також ознайомляться головні міжнародні партнери України у сфері оборони.

Такий огляд оборонно-промислового комплексу в Україні проводиться вперше, зазначила Панаіотіді. Так, рішення РНБО "Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення" було введене у дію указом тодішнього президента України Петра Порошенка від 15 березня 2019 року № 79/2019. Відповідно до цього рішення, Уряд мав забезпечити проведення огляду ОПК.

Читайте також: Українська армія не закуповує високоточні боєприпаси