xcounter
#

В Україні пройшли попередні випробування дослідного зразка нової перспективної РЛС (фото)

1115
Радіолокаційна станція 80К6КС1 від КП "НВК "Іскра" / Фото: "Укроборонпром"
Радіолокаційна станція 80К6КС1 від КП "НВК "Іскра" / Фото: "Укроборонпром"

На казенному підприємстві "Науково-виробничий комплекс" Іскра", що входить до складу ДК "Укроборонпром", розроблено і в стислі терміни виготовлено дослідний зразок нової перспективної радіолокаційної станції 80К6КС1

овідомляється, що основне призначення станції – виявлення в зоні огляду, супровід і вимір трьох координат повітряних об’єктів та їх швидкості у складі зенітно-ракетного комплексу. Радіолокаційна станція 80К6КС1 створена для бойового застосування у складі дивізіонів зенітно-ракетних військ протиповітряної оборони. Вона сумісна з наявними зенітно-ракетними комплексами як Збройних сил України, так і закордонного виробництва.

РЛС 80К6КС1 є модифікацією лінійки радарів сантиметрового діапазону хвиль 79К6 та 80К6 виробництва КП "НВК "Іскра", що добре зарекомендували себе на службі у Повітряних Силах ЗСУ.

Читайте також: КП "НВК "Іскра" продовжує роботу над створенням новітньої багатофункціональної РЛС майбутнього (відео)
Радіолокаційна станція 80К6КС1 від КП "НВК "Іскра"

"Ключовими елементами технологічного успіху цієї розробки є побудова передавального пристрою на сучасних твердотільних модулях, використання технологій цифрових антенних решіток, реалізація на новітній елементній базі спеціальних обчислювачів радіолокаційних сигналів, що працюють за розробленими на підприємстві високоефективними алгоритмами. Для підвищеної мобільності радіолокаційної станції вся апаратура розміщується на одному транспортному засобі вітчизняного виробництва. Це дозволяє розгортати та згортати мобільну станцію за лічені хвилини", – розповів про особливості розробки директор КП "НВК "Іскра" Юрій Пащенко.

Наразі фахівцями підприємства успішно завершено попередні випробування дослідного зразка, повідомив він.

Радіолокаційна станція 80К6КС1 від КП "НВК "Іскра"

"У процесі випробувань радіолокаційна станція підтвердила усі заявлені тактико-технічні характеристики. Найближчим часом відбудуться державні випробування", – анонсував подальші плани директор підприємства.

Читайте також: Нова "Кольчуга" може з’явитися в Україні