xcounter
#

В Україні прийнято на озброєння автоматизовану систему управління "Дзвін-АС"

17938
Під час випробувань АСУ "Дзвін-АС", фото ілюстративне
Під час випробувань АСУ "Дзвін-АС", фото ілюстративне

Резніков відзначив про завершення "важливого етапу у сфері впровадження автоматизованих систем управління військами"

Збройні Сили України отримали на озброєння автоматизовану систему Центру оперативного керування "Дзвін-АС" – про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Відзначається, що наказ було підписано 6 грудня. "Завершено важливий етап у сфері впровадження автоматизованих систем управління військами...Наші військові надзвичайно зацікавлені в АСУ стратегічного рівня і давно чекають її повноцінного розгортання", – зауважує Резніков.

Читайте також: Військові аташе країн НАТО ознайомились із автоматизованою системою управління військами
автоматизована система управління АСУ "Дзвін" Резніков
Рівень бригада-батальйон. Командно-штабна машина, оснащена АСУ "Дзвін"

Навесні 2022 АСУ "Дзвін-АС" успішно пройшла відомчі випробування, а потім й державні – тепер вона офіційно стала на озброєння ЗСУ і вже далі Генеральний штаб визначатиме параметри масштабування цієї системи.

Як відзначає Резніков, Міноборони також отримала схвальний висновок експертизи щодо комплексу спеціального ПЗ "Інтеграційна платформа "Дельта" – далі очікується цикл офіційних випробувань.

Нагадаємо, АСУ "Дзвін-АС" – високоінтегрована автоматизована система управління та контролю бойовими діями стратегічного, оперативного і частково тактичного (бригада) рівня.

Система дозволяє в напівавтоматичному й автоматичному режимах генерувати документи бойового управління, створювати та відстежувати картографічну інформацію, отримувати вичерпні дані про власні війська, їх поточне і перспективне забезпечення, наявні розвіддані про війська противника, а також здійснювати розрахунки співвідношення сил і засобів, оптимальності їх застосування у різних сценаріях.

Автоматизована система управління "Дзвін-АС" відповідає вимогам, стандартам та принципам систем C4ISR країн-членів НАТО.

Читайте також: Олександр Сирський про плани застосування автоматизованих систем управління військами