xcounter
#

В РФ починають серійне виробництво надпотужних 9 мм патронів для нового пістолета (фото)

1414
Пістолети "Удав" під патрон калібру 9х21 мм АТ "ЦНИИТОЧМАШ" / Фото: armoury-online.ru
Пістолети "Удав" під патрон калібру 9х21 мм АТ "ЦНИИТОЧМАШ" / Фото: armoury-online.ru

Центральний науково-дослідний інститут точного машинобудування РФ запускає серійне виробництво нових пістолетних патронів калібру 9х21 мм

Як повідомили у прес-службі російської компанії, наразі йде підготовка до серійного виробництва дев'ятиміліметрового патрона з кулею підвищеної пробійності (індекс 7Н42) та дев'ятиміліметрового патрона зі зменшеною швидкістю кулі (індекс 7У4).

Обидва патрони виготовлені ЦНИИТОЧМАШ для нового самозарядного пістолета СП "Удав" калібру 9 мм в рамках відповідної дослідно-конструкторської роботи.

Читайте також: ​Зброя Росії на Донбасі: стало відомо, що тестує армія РФ на сході України (фото та ТТХ)
Патрони 9 мм
Патрони до самозарядного пістолета "Удав" під час його демонстрації на полігоні АТ "ЦНИИТОЧМАШ" / Фото: Михайло Воскресенський

Перша з розробок - патрон підвищеної пробійності, за словами російського розробника, здатний пробивати бронежилет другого класу захисту, в тому числі тканинний, на істотно більшій дальності, ніж аналоги. Також новий патрон начебто є одним з найпотужніших представників калібру дев'ять міліметрів у світі й забезпечує високу забійну дію.

Друга новинка - патрон зі зменшеною швидкістю кулі. Особливістю конструкції такої кулі вважають ріжучу кромку на передньому торці сердечника, що утворена двома плоскими гранями, та збільшену масу. Це в сукупності дозволило зберегти кінетичну енергію кулі на рівні, достатньому для пробиття бронежилета другого класу захисту. При цьому, швидкість польоту кулі нового патрона значно менше, ніж у прототипів, що дозволяє забезпечити максимально низький рівень звуку пострілу та безполум'яність.

Нагадаємо, новий самозарядний пістолет "Удав" калібру дев'ять міліметрів розроблений в РФ й збирається з російських комплектуючих. Новий пістолетний комплекс пройшов державні випробування і рекомендований до прийняття на озброєння. Міжвідомча комісія, яка приймає рішення про допуск пістолета "Удав" до серійного виробництва, завершила роботу, і пістолет отримав літеру "О1". Місткість його магазину складає 18 патронів - на десять більше, ніж у пістолета Макарова.

Відзначається, що для стрільби з "Удава" можна використовувати всі типи боєприпасів калібру 9х21 міліметр - зі звичайною кулею, трасуючі, бронебійні, підвищеної зупиняючої дії, зі зниженої пробійністю, підвищеної пробійності та з дозвуковою швидкістю кулі.

Читайте також: SIPRI : у 2015-2019 роках експорт зброї РФ впав на 18%