xcounter
#

​В "НВК "Техімпекс" стверджують, що їх виробнича база зазнала спроби насильницького захоплення

2622
Довкола "НВК "Техімпекс" розгортається скандал – під загрозою виконання державного оборонного замовлення
Довкола "НВК "Техімпекс" розгортається скандал – під загрозою виконання державного оборонного замовлення

Виробнича база "НВК "Техімпекс", що знаходиться в селі Засупоївка Яготинського району Київської області, з 6-ого серпня 2020 року зазнала спроби насильницького захоплення. До цих дій, які в НВК "Техімпекс" вважають "протиправними", на думку керівництва компанії, є причетним Євгеній Ващілін, який до липня 2020 року був співвласником ТОВ "НВК "Техімпекс"

Про це офіційно заявляється керівництвом ТОВ “Науково-виробнича компанія “Техімпекс”, в прес-релізі, що офіційно було надіслано Defense Express представниками компанії.

Керівництво компанії також заявляє, що "у зв’язку із перешкоджанням законній господарській діяльності, з метою захисту своїх порушених прав та притягнення винних до відповідальності, компанія "Техімпекс" подала заяву до органів Національної поліції про вчинення кримінального правопорушення. Головне управління Національної поліції Київської області розпочало досудове розслідування, що внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень передбачених ст. 162. Порушення недоторканності володіння та ст. 206. Протидія законній господарській діяльності Кримінального кодексу України та визнано ТОВ "НВК "Техімпекс" потерпілою стороною в даному кримінальному провадженні".

Читайте також: ​Крали та продавали: виявлено розкрадання комплектуючих до бойових вертольотів ЗСУ
Техімпекс, Defense Express, Засупоївка, Ващілін, Імперіум
10 серпня ц.р., в селі Засупоївка Яготинського району Київської області, де знаходиться виробнича бази ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс" стався інцидент

Також в компанії надають свою версію стану відносин ТОВ "НВК "Техімпекс" та Євгенія Ващіліна в різний період часу діяльності компанії, а також стверджують що наразі цей громадянин України не має відношення до компанії.

Крім того, в компанії стверджують, що Євгеній Ващілін може перешкоджати законній роботі "НВК "Техімпекс" під тиском на нього з боку спецслужб РФ.

"З кінця 2019 року Ващілін Є. В. розпочав діяльність, направлену на перешкоджання законній роботі ТОВ “НВК Техімпекс” та знищення його іміджу і ділової репутації. Така ситуація дає всі підстави вважати, що дії Ващіліна Є. В. викликані здійснюваним на нього тиском з боку спецслужб РФ", - стверджують в "НВК "Техімпекс".

"З 2014 року, коли Україна піддалась військової агресії з боку Російської Федерації та розпочалося АТО на Сході, наша компанія бере активну участь в забезпеченні обороноздатності та національної безпеки України, виконуючи Державне Оборонне Замовлення. Наша чітка політична позиція в питанні подолання збройної агресії Росії проти України призвела до неодноразових атак на "Техімпекс" з боку російських спецслужб у вигляді наклепних публікацій у ЗМІ та сфабрикованих обвинувачень. Ми розуміємо важкість положення Ващіліна Є. В., який майже рік не міг повернутися на батьківщину. Водночас ми прагнемо захистити нашу роботу на користь держави та виконати всі взяті на себе зобов’язання", – зазначив Володимир Калина, генеральний директор ТОВ "НВК "Техімпекс".

НВК Техімпекс, Defense Express, Засупоївка, Ващілін, Імперіум
"Прес-реліз", що було отримано Defense Express від предстаників ТОВ "НВК "Техімпекс" не має відповідних реквізитів, одак паралельно зазначена інформація була оприлюднена на офіційному сайті компанії

Більше деталей стосовно позиції "НВК "Техімпекс"можна знайти в офіційній заяві, яка була оприлюднена на офіційному сайті ТОВ "НВК "Техімпекс".

НВК Техімпекс, Defense Express, Засупоївка, Ващілін, Імперіум
Прінт-скрин заяви, що оприлюднена на офіційному сайті ТОВ "НВК "Техімпекс" 12 серпня 2020 року

Defense Express відомо, що в понеділок, 10 серпня ц.р., в селі Засупоївка Яготинського району Київської області, де знаходиться виробнича бази ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс" стався інцидент. Як було його інтерпретовано учасниками події - тоді при спробі зайти на територію підприємства власникам перешкоджали із застосуванням грубої фізичної сили особи в спортивних костюмах і масках. На місце події було викликано наряд поліції.

НВК Техімпекс, Defense Express, Засупоївка, Ващілін, Імперіум
10 серпня ц.р., в селі Засупоївка Яготинського району Київської області, де знаходиться виробнича бази ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс" стався інцидент, одним з учасників якого був первинний зановник компанії Євгеній Ващилін

За твердженнями первинного засновника НВК "ТЕХІМПЕКС" Євгенія Ващіліна "його усілякими способами намагаються усунути від управління компанією, а люди, що перебрали на себе контроль над компанією, ведуть її до втрати спроможності виконувати зобов’язання, в тому числі і по виконанню контрактів в рамках Державного оборонного замовлення".

В коментарі Defense Express Євгеній Ващілін пояснив, що міноритарні співвласники компанії скористались його вимушеною відсутністю в Україні та намагаютьтся незаконно перебрати на себе повний контроль.

Раніше Defense Express повідомляв, що під час службового відрядження до Польщі Євгенія Ващіліна за позовом російського національного центрального бюро Інтерполу було затримано польськими прикордонниками 05 червня 2019 року в аеропорту Краків-Баліце, як особу, що перебуває у розшуку Інтерполу.

У якості підстави російське національне центральне бюро Інтерполу послалось тоді на рішення Бєлгородського районного суду Бєлгородської області РФ від 29 листопаду 2018 року про застосування тимчасово арешту на 2 місяці, у кримінальній справі, що була відкрита на початку 2010 року.

НВК Техімпекс, Defense Express, Засупоївка, Ващілін, Імперіум, Інтерпол
Витяг з рішення Бєлгородського районного суду Бєлгородської області РФ від 29 листопаду 2018 року стосовно громадянина України Ващіліна Є.В.

Відповідно до рішення польського суду, що відбувся в червні ц.р., на підставі офіційної відповіді Інтерполу, з Євгенія Ващиліна було знято усі звинувачення і він, після року вимушеного перебування в Польщі, повернувся в Україну.

Аналіз офіційних джерел показує, що наразі Євгеній Ващілін не має відношення до ТОВ "НВК "ТЕХІМПЕКС" і останнього разу зміна власників компанії відбулась 27.07.2020 року. З цієї дати новим та одноосібним засновником підприємства стало товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "ІМПЕРІУМ" зі статутним фондом у 100000 грн. До цієї зміни компанією володіли Ващілін Євгеній Вікторович з часткою у 50%, Кравченко Юрій Михайлович (25%) та Терехов Ігор Михайлович (25%).

НВК Техімпекс, Defense Express, Засупоївка, Ващілін, Імперіум
Згідно з наявною в мережі Інтернет офіційною інформацією, наразі Євгеній Ващілін не має відношення до ТОВ "НВК "ТЕХІМПЕКС". Останнього разу зміна власників компанії відбулась 27.07.2020 року
НВК Техімпекс, Defense Express, Засупоївка, Ващілін, Імперіум
Офіційні джерела свідчать, що протягом 2020 року з якоїсь причини склад засновників ТОВ "НВК "ТЕХІМПЕКС" неодноразово змінювався

Наразі можна констатувати, що оприлюднений раніше Defense Express прогноз про те, що довкола "НВК "Техімпекс" розгортається скандал і що він може вплинути на виконання компанією своїх зобов’язань в тому числі і в рамках державного оборонного замовлення підтвердився.

На цей час ТОВ "НВК "Техімпекс" є учасником у 44 закупівлях в системі Prozorro.

Компанія перемогла у 21 закупівлі на суму 83 177 052.66 грн. При цьому було підписано 21 договір на суму 83 113 580.66 грн.

НВК Техімпекс, Defense Express, Засупоївка, Ващілін, Імперіум

Defense Express сподівається, що зазначений конфлікт найближчим часом буде вирішено сторонами і він не вплине на обороноздатність України.

Слід зазначити, що в компанії "НВК "Техімпекс" запевнили, що незалежно від складу власників, компанія продовжить працювати й виконувати взяті на себе зобов’язання перед Міністерством оборони України, Національною гвардією України, Державною прикордонною службою та іншими. А також виконає взяті на себе фінансові й майнові зобов’язання перед партнерами та колегами.

Своєю чергою Defense Express й надалі стежитиме за розвитком ситуації довкола ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс", готовий надати інформаційний майданчик сторонам для пояснення їх офіційних позиції, та триматиме своїх читачів в курсі цієї суспільно значущої події.

Довідка Defense Express:

ТОВ «Науково-виробнича компанія «ТЕХІМПЕКС» - приватна оборонна компанія, заснована в 2003 році. Компанія є виконавцем Державного Оборонного Замовлення, здійснивши за останні роки для потреб Міністерства оборони України, Національної гвардії України, МВС України, ДПС України та інших силових структур капітальні та поточні ремонти понад 200 одиниць бронетанкової та автомобільної техніки та агрегатів до неї.

З 2017 року ТОВ «НВК «Техімпекс» є членом Ліги оборонних підприємств України (неурядове об’єднання українських підприємств і організацій, які є виробниками/розробниками продукції оборонного та подвійного призначення).

Читайте також: Довкола "НВК "Техімпекс" розгортається скандал – під загрозою виконання державного оборонного замовлення