xcounter
#
Довкола "НВК "Техімпекс" розгортається скандал – під загрозою виконання державного оборонного замовлення

Довкола "НВК "Техімпекс" розгортається скандал – під загрозою виконання державного оборонного замовлення

3951

В понеділок, 10 серпня ц.р., на територію виробничої бази ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс", що знаходиться в селі Засупоївка Яготинського району Київської області, не пустили власників

При спробі зайти на територію підприємства власникам перешкоджали із застосуванням грубої фізичної сили особи в спортивних костюмах і масках. На місце події було викликано наряд поліції.

Defense Express має відео інциденту.

Читайте також: "Честь понад усе" - В ГУР МО України представлено нового начальника

Ситуацію довкола підприємства Defense Express прокоментував засновник НВК "ТЕХІМПЕКС" Євгеній Ващілін.

За його словами, наразі його усілякими способами намагаються усунути від управління компанією, а люди, що перебрали на себе контроль над компанією, ведуть її до втрати спроможності виконувати зобов’язання, в тому числі і по виконанню контрактів в рамках Державного оборонного замовлення.

Євгеній Ващілін пояснив, що міноритарні співвласники компанії скористались його вимушеною відсутністю в Україні та намагаютьтся незаконно перебрати на себе повний контроль.

В понеділок, 10 серпня ц.р. на території виробничої бази ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс" з’явились особи в спортивних костюмах і масках, які не пустили на територію власників

"У червні 2019 року мене було затримано в Республіці Польща на підставі ініційованого Російською Федерацією міжнародного розшуку за надуманими звинуваченнями. Водночас, користуючись моєю тимчасовою відсутністю, учасники ТОВ "НВК "Техімпекс" Кравченко Ю.М. та Терехов І.М. з використанням підроблених документів прийняли протиправні рішення про виведення мене зі складу учасників товариства та передали статутний капітал ТОВ "НВК "Техімпекс" у власність новоствореної юридичної особи зі статутним капіталом 10 тис. грн – ТОВ "НВК "Імперіум"", - зазначив в коментарі Defense Express Євгеній Ващілін.

За його словами, "за цим фактом здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12020100090002719 за ч. 4 ст. 384 КК України". "Крім того, триває претензійно-позовна робота з метою повернення мене до складу учасників ТОВ "НВК "Техімпекс", - додав співвласник компанії.

Засновник НВК "ТЕХІМПЕКС" Євгеній Ващілін: При спробі зайти на територію підприємства власникам перешкоджали із застосуванням грубої фізичної сили особи в спортивних костюмах і масках

"Нові" власники цілеспрямовано ведуть справу до знищення потенціалу компанії. "В умовах усунення мене від контролю за станом справ на підприємстві, безгосподарність і протиправні дії нових власників і керівництва ТОВ "НВК "Техімпекс " призвели до виведення з нього значних фінансових ресурсів, утворення заборгованості безпрецедентного обсягу перед Державним бюджетом України та контрагентами", - наголошує Євгеній Ващілін.

Публікація по темі: ПОЛЬСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ДИПЛОМАТИ ОЗНАЙОМИЛИСЬ З ВИРОБНИЧОЮ БАЗОЮ «НВК «ТЕХІМПЕКС» - ФОТОРЕПОРТАЖ

Раніше Defense Express повідомляв, що під час службового відрядження до Польщі Євгенія Ващіліна за позовом російського національного центрального бюро Інтерполу було затримано польськими прикордонниками 05 червня 2019 року в аеропорту Краків-Баліце, як особу, що перебуває у розшуку Інтерполу.

У якості підстави російське національне центральне бюро Інтерполу послалось тоді на рішення Бєлгородського районного суду Бєлгородської області РФ від 29 листопаду 2018 року про застосування тимчасово арешту на 2 місяці, у кримінальній справі, що була відкрита на початку 2010 року.

Поки співвласник української приватної оборонної компанії ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс" Євген Ващілін протягом більше ніж року з червня 2019 по червень 2020 року очікував в Польщі рішення по видачі його РФ, відповідно до запиту російського національного центрального бюро Інтерполу, в Україні компаньйони вирішили позбавити його частки власності

Відповідно до рішення польського суду, що відбувся в червні ц.р., на підставі офіційної відповіді Інтерполу, з Євгенія Ващиліна було знято усі звинувачення і він, після року вимушеного перебування в Польщі, повернувся в Україну.

Defense Express й надалі стежитиме за розвитком ситуації довкола ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс" та триматиме своїх читачів в курсі подій.

Читайте також: РФ через Інтерпол намагається захопити українського виробника бронемашин