xcounter
#
​Президент представив новопризначеного начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони / Фото: прес-служба Президента України

"Честь понад усе" - В ГУР МО України представлено нового начальника

​Президент представив новопризначеного начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони / Фото: прес-служба Президента України
2143

Президент Володимир Зеленський представив колективу Головного управління розвідки Міністерства оборони України новопризначеного начальника Кирила Буданова

Оцінюючи рівень та фаховість Кирила Буданова Володимир Зеленський зазначив: "Це офіцер, який пройшов усі сходинки воєнної розвідки, прекрасно знає систему зсередини, є учасником бойових дій з перших днів війни, а отже – це не «кабінетний теоретик», а справжній бойовий офіцер з великим досвідом та великим авторитетом".

Глава держави зауважив, що в системі національної безпеки України саме воєнна розвідка є ключовим інструментом для захисту державних інтересів.

Читайте також: РФ готова до вторгнення в Україну з декількох напрямів
ГУР МО України, Кирило Буданов, Defense Express
Президент представив колективу ГУР МОУ новопризначеного начальника Кирила Буданова / Фото: прес-служба Президента України

"Її основа – це військові професіонали з великої літери. Неодноразово ваші знання, ваш досвід та майстерність підтверджувались як у мирних умовах, так і в часи війни. За останні роки вам вдалося наростити свої спроможності та вийти на новий рівень. Однак ми з вами чудово розуміємо – зупинятися зарано. Попереду ще багато завдань та викликів", – наголосив Президент.

Зокрмеа, за словами очільника Держави, воєнна розвідка України має вдосконалити аналітичну діяльність і посилити стратегічну й оперативну роботу.

"Потрібно посилити стратегічну та оперативну складові, вдосконалити аналітичну діяльність та якість отримуваної інформації", – зауважив Глава держави.

ГУР МО України, Кирило Буданов, Defense Express
Президент вручив Кирилу Буданову службове посвідчення / Фото: прес-служба Президента України

Також Володимир Зеленський наголосив на важливості опрацювання нової Національної розвідувальної програми на 2021-2025 роки.

"У ній обов’язково мають бути закріплені ключові речі: це оснащення підрозділів сучасним озброєнням та технікою, перехід на стандарти НАТО у питаннях збору, обробки й надання розвідувальної інформації, запровадження сучасних підходів у підготовці особового складу", – сказав Президент.

Крім того, Володимир Зеленський звернув увагу на важливість відродження бойового духу української воєнної розвідки.

Президент висловив переконання, що всі ці завдання будуть до снаги новому керівнику відомства.

ГУР МО України, Кирило Буданов, Defense Express
Президент наголосив на важливості опрацювання нової Національної розвідувальної програми на 2021-2025 роки / Фото: прес-служба Президента України

"Я щиро бажаю й особисто вам, і всім вашим підлеглим гідно продовжувати славетні традиції українського війська та розвідки", – зазначив Глава держави, звертаючись до начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова.

Також Володимир Зеленський побажав воєнним розвідникам сили, мудрості, витримки «і завжди бути на крок попереду від наших ворогів».

Начальник Головного управління розвідки подякував Президенту за довіру. Він наголосив, що у своїй роботі керуватиметься принципом "Честь понад усе".

"Честь понад усе" – ця фраза набагато змістовніша, ніж можна уявити. У неї вкладено фактично все. Це формула перемоги. Це вектор, на який потрібно рівнятися, це сенс, суть і основа, на якій у подальшому будуватиметься робота Головного управління розвідки Міністерства оборони України», – зазначив Кирило Буданов.

ГУР МО України, Кирило Буданов, Defense Express
Новий начальник ГУР МО України лицар ордена "За Мужність" полковник Кирило Буданов: "Честь понад усе"

Начальник Головного управління розвідки Міноборони наголосив, що він чітко розуміє поставлені перед ним завдання.

Він зазначив, що Головне управління розвідки Міноборони виконає будь-яке завдання, поставлене вищим керівництвом держави.

"Для мене та моєї команди пріоритетом є реінтеграція Донбасу та Автономної Республіки Крим. Ми націлені на результат для майбутнього нашої держави", – запевнив Кирило Буданов.

Кирило Буданов зауважив, що перед Україною постали такі виклики, як посилення впливу гібридних війн, глобальна дезінформація та наявність ворога на нашій землі.

ГУР МО України, Кирило Буданов, Defense Express
Емблема Головного управління розвідки Міністерства оборони України

«Сьогодні перед воєнною розвідкою України стоять такі завдання. Це збільшення впливу розвідки у сфері міжнародних відносин, повернення тимчасово окупованих територій Донбасу та Автономної Республіки Крим і відновлення справедливості відносно осіб, які принесли війну на нашу Батьківщину», – зазначив начальник ГУР Міноборони.

Після церемонії представлення Президент оглянув експозицію Музею історії воєнної розвідки.

Також Глава держави поклав квіти до Книги слави Головного управління розвідки Міноборони України.

Нагадаємо, що Указ № 308/2020 про його призначення Буданова Кирила Олексійовича начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони України Глава держави підписав 5 серпня 2020 року.

ГУР МО України, Кирило Буданов, Defense Express
Президент Володими Зеленський оглянув експозицію Музею історії воєнної розвідки / Фото: прес-служба Президента України

Відомо, що саме Кирило Буданов у минулому році став мішенню російських диверсантів, які намагались підірвати його автомобіль.

Зокрема, у ніч на 4 квітня 2019 року на вулиці Вільямса у Києві підірвали автомобіль Chevrolet Evanda. Тоді Генеральній прокуратурі України назвали підрив терористичною атакою на працівника однієї з українських спецслужб. ЗМІ повідомлял, що мова могла йти б про співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова. Пізніше це підтвердили матеріали суду над злочинцями.

Автомобіль розвідника намагався підірвати росіянин із документами на ім’я Олексія Ломака. Він встановив міну під машиною, однак під час цього вона здетонувала. Унаслідок невдалого замаху СБУ вдалося затримати цілу групу диверсантів, які організовували замах на Буданова.

ГУР МО України, Кирило Буданов, Defense Express
Воєнну розвідку України очолив легендарний бойовий офіцер Кирило Буданов / Фото ГУР МОУ

ЗМІ повідомляли, що Кирило Буданов міг служити під командуванням командира 10-го окремого загону спеціального призначення, начальника спеціального резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони України ГУР МО України Максима Шаповала, який влітку 2017 року трагічно загинув 27 червня 2017 року внаслідок зухвалого терористичного акту (вибуху автомобіля в Солом'янському районі м. Києва), спланованого російськими спецслужбами.

Читайте також: Воєнна розвідка України отримала нового очільника