xcounter
#

В Білорусі на параді вперше представили новий гранатометний комплекс "Сапфир"

668
Фото: Госкомвоенпром
Фото: Госкомвоенпром

Гранатометний комплекс "Сапфир" буде боротися як з сучасними бойовими танками, так і з живою силою противника

Білоруський Госкомвоенпром на параді військ Мінського гарнізону 9 травня представив новий гранатометний комплекс "Сапфир".

Гранатометний комплекс "Сапфир" довжиною 750 мм та масою 4,2 кг здатен вражати цілі на дальності до 1000 м. При цьому постріл калібром 61 мм має ефективну (прицільну) дальність стрільби 450 м. Пробиття по нормалі гомогенної стальної броні становить не менш як 300 мм. Комплекс складається з транспортно-пускового контейнера з багатоцільовою бойовою частиною в поєднанні з приладом управління вогнем і прицільно-пусковим пристроєм.

Читайте також: Туреччина отримає на озброєння безпілотні "міні-танки" виробництва Aselsan (фото)
Гранатометный комплекс
Гранатометний комплекс "Сапфир" буде вражати цілі на відстані до 1000 м. Фото: Госкомвоенпром

"Сапфир" може використовуватися для боротьби як з сучасними основними бойовими танками, броньованими, легкоброньованими і неброньованими цілями, так і з живою силою противника в засобах індивідуального захисту, яка перебуває в бункерах, легких укриттях польового типу, а також у спорудах міського та сільського типів.

За словами розробників, комплекс створювався з урахуванням досвіду ведення бойових дій в умовах різних воєнних конфліктів і є концептуально новим засобом ведення ближнього бою.

Читайте також: Бронетранспортери морської піхоти США озброять бойовими модулями з 30-мм гарматою