xcounter
#

В Білорусі на навчаннях відпрацьовують нанесення ракетних ударів

687
220-мм РСЗВ "Ураган"
220-мм РСЗВ "Ураган"

У Білорусі оцінюють рівень підготовки ракетних підрозділів

В Білорусі з 16 травня до 23 травня 2020 року проходять тактичні навчання з підрозділами ракетних військ збройних сил країни. Мета навчань – оцінка рівня підготовки підрозділів ракетних військ за підсумками першого півріччя.

На навчаннях буде здійснена перевірка здатності командирів підрозділів керувати, а підлеглих – оперативно виконувати поставлені задачі у складній обстановці, що постійно та швидко змінюється.

Читайте також: ​CAESAR з Франції: як працює колісна 155-мм САУ (відео)

Як повідомляє міноборони Білорусі, на навчаннях, серед усього, будуть відпрацьовувати підготовку до ведення бойових дій, а також нанесення ракетних ударів зі зміною стартових позицій.

Головною задачею у ході проведення тактичних навчань є удосконалення бойового злагодження підрозділів ракетних військ під час виконання навчально-бойових задач.

Водночас, у країнах Балтії проходять навчання посиленої групи НАТО Forward Presence. Ця група військ Альянсу призначена для опору можливим діям Кремля. Під час навчань відпрацьовуються всі особливості сучасного бою, включно із передовим наведенням авіації.

На маневрах були помічені німецькі танки Leopard-2, польські PT-91 Twardy, канадські бронетранспортери LAV-25, іспанські БМП Pizarro та інша бронетехніка.

Читайте також: ​Навчання НАТО у Латвії: як виглядає броньований кулак Альянсу у дії (фото та відео)