xcounter
#

Український БПЛА SpyGun, як приклад, якими можуть бути дрони

3130
SpyGun
SpyGun

SpyGun не відрізняється, ані потужними камерами, ані ударними можливостями, але має іншу вкрай важливу перевагу

Збройні Сили України перейшли до тестів на передовій нового БПЛА вітчизняної розробки, який має назву SpyGun.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, цей дрон призначений для розвідки, має час польоту 120-160 хвилин, підіймається на висоту до 1,5 км, але робоча висота - 500-600 метрів, а навіть в умовах насиченої роботи ворожих засобів РЕБ працює на дальності до 50 км.

Читайте також: Що не так з історією, як КНДР хакнула російського виробника балістичних ракет та гіперзвукової зброї

Також зазначено, що дрон має лише дві камери - курсову, яка передає зображення онлайн, та GoPro, яка здійснює запис на внутрішню пам'ять.

Тобто цей дрон не відрізняється, ані довершеними оптичними системами, ані можливістю годинами баражувати у повітрі, ані опцією завдання ударів. Але має перевагу у тому, що це, як зазначили у ГУР, "відносно недорогий та швидкий у виробництві з простим дизайном корпусу".

Й звісно SpyGun з GoPro, що означає можливість проведення аналізу отриманої інформації лише після повернення дрона, не може замінити більш просунуті БПЛА, але питання у тому, що це вочевидь додатковий засіб дорозвідки, втрату якого взагалі можливо вважати не критичною.

І зрештою питання дешевизни, малих технологічних циклів, а разом з тим й масовості виробництва - є цілим окремим напрямом розвитку цих систем. При цьому для цих задач цілком можливо створювати БПЛА навіть з картону, про що говорить приклад австралійської Sypaq.

Sypaq
Дрон з картону від Sypaq
Читайте також: Про спустошені бази зберігання танків РФ: як насправді виглядає кругообіг металобрухту у глобальній картині (фото)