xcounter
#

Столтенберг: Україна забезпечує стратегічне авіаперевезення для країн НАТО

513
Столтенберг: Україна забезпечує стратегічне авіаперевезення для країн НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що Україна забезпечує стратегічне повітряне перевезення для країн НАТО в час пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Defense Express із посиланням на пресцентр Генерального штабу Збройних сил України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 14 квітня провів пресконференцію перед засіданням міністрів оборони країн НАТО з приводу кризи COVID-19. Відповідаючи на запитання про залучення країн-партнерів до операції НАТО з протидії COVID-19 з огляду на використання НАТО найбільших у світі українських літаків Ан-124 "Руслан" та Ан-225 "Мрія", Столтенберг наголосив, що ці літаки є важливими для перевезення медичного обладнання з Китаю і привітав тісну співпрацю України з країнами НАТО.

Читайте також: Посадка Ан-225 "Мрія" у Варшаві з рекордним вантажем медичних засобів (відео)

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг. Фото: president.gov.ua

"Є українські літаки, які НАТО використовує для того, щоб забезпечити стратегічні перевезення. Я бачив ці літаки, вони величезні. Вони мають надзвичайні потужності. Українські літаки демонструють, як НАТО співпрацює з країною-партнером Україною, щоб здійснити повітряні перевезення до союзників НАТО. Ці літаки вже довгий період часу є дуже важливими, щоб перевозити медичне обладнання з Китаю навколо світу до країн-членів НАТО у Європі. То ж так, ми працюємо з Україною і вітаємо тісне партнерство з Україною", – зазначив Столтенберг.

Ан-225
Ан-225 "Мрія" (вид з рампи Ан-124 "Руслан"). Фото: Defense Express

Столтенберг також відзначив, що наразі НАТО розглядає можливості посилення партнерства з Україною: "Питання поглиблення співпраці "Україна – НАТО" є одним з елементів цієї дискусії".

Читайте також: Ан-225 "Мрія" перевезе рекордний вантаж медичних засобів, долучившись до боротьби з COVID-19