xcounter
#

Україна отримає від Чехії понад 4000 снарядів калібром 152-мм

1997
152-мм боєприпаси, фото ілюстративне
152-мм боєприпаси, фото ілюстративне

Ці боєприпаси чеські військові використовують для самохідних артилерійських установок Dana

Чехія безоплатно передасть Україні 152-мм снаряди. Про це повідомляється на офіційному акаунті у Twitter чеського оборонного відомства. Рішення про передачу боєприпасів Україні чеський уряд ухвалив у середу, 26 січня.

Так, відомо, що Чехія подарує Україні 4006 одиниць 152-мм артилерійських снарядів на суму 36,6 млн крон (приблизно 1,67 млн доларів).

"Ми давно розвиваємо співробітництво з Україною та підтримуємо її шлях до демократії. У нашому розпорядженні є відносно широкий спектр варіантів, від політичної і дипломатичної підтримки до конкретних проявів, таких як дарування боєприпасів, що я вважаю важливим жестом солідарності", – прокоментувала цю подію міністерка оборони Чехії Яна Чернохова.

Своєю чергою, очільник українського оборонного відомства подякував колегу за "підтримку у нашій боротьбі проти російської агресії".

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав, що Чехія розглядає можливість постачання Україні озброєння та боєприпасів.

Так, міністерка оборони Чехії Яна Чернохова заявила, що новий уряд Чехії в умовах загострення ситуації на кордонах з Росією хоче надати Україні допомогу

Читайте також: У Росії лякають світ фейками або як "200 ешелонів везуть війська з Далекого Сходу"