xcounter
#

У Сербії представили модернізований танк М-84

1270
Танк M-84 AS1
Танк M-84 AS1

Розпочати серійну модернізацію танків М-84 можуть вже в цьому році

Сербський ремонтний завод "Чачак" офіційно презентував модернізовану версію танка M-84 AS1. Присутній на презентації міністр оборони Республіки Сербської Олександр Вулін назвав модернізований танк "революційним та великим кроком вперед", зазначивши, що "ми будемо продовжувати покращувати сили й можливості наших бронетанкових частин".

М-84
На презентації танка

Модернізація М-84 буде проходити у два етапи й спрямована на покращення чи заміну 20 підсистем. Перший етап передбачає роботу з 8 підсистемами, другий – ще з 12. Це має пришвидшити процес модернізації й рівномірно підняти стандарти всіх танків, щоб адаптувати їх до вимог сучасного поля бою.

Читайте також: Броня на "прокачку": круті тренди у модернізації бронетехніки (Частина 1)
М-84
Башта з новим обладнанням

Модернізований танк отримав системи та пристрої, спрямовані на покращення ситуаційної обізнаності екіпажа: інтегрований денний/нічний приціл DNNS 2ATK з тепловою чи цифровою камерою FCS, бойову інформаційну систему KIS M84, пристрій спостереження командира TOMS.

Захист танка посилено модулями реактивної броні другого покоління. Для підвищення експлуатаційних характеристик танк отримає модернізовану гусеницю. Разом з тим, силову установку та трансмісію поки що замінювати не будуть.

М-84
Модернізована гусениця

Також у рамках модернізації передбачається заміна майже всіх компонентів системи управління вогнем.

Початок серійної модернізації танків очікується до кінця 2020 року.

Читайте також: Аналіз втрат бронетехніки у зоні бойових дій: нові деталі та висновки