xcounter
#

У РФ показали ще один пінопластовий дрон "ИРТ-Скаут"

5614
У РФ показали ще один пінопластовий дрон "ИРТ-Скаут"

Поки невідомо, чи перебуває цей безпілотник на озброєнні російського окупаційного війська

Російська компанія "ИРТ" ("Интегральні роботизовані технології") на так званому "міжнародному" салоні "Комплексная безопасность" представила розвідувальний дрон "ИРТ-Скаут". Безпілотник можна запускати з руки, а його особливістю є створений з пінопласта корпус.

"Розробники відмітили, що пінопластовий корпус знижує вартість виробу та спрощує процес ремонту дрона в польових умовах", — відзначають російські пропагандистські ЗМІ.

Дрон має електродвигун, завдяки якому може розвивати швидкість до 90 км/год. Дальність дії його становить 50 км, витривалість — 1 година, маса корисного навантаження досить незначна — 200 грамів. Інших подробиць про цю розробку не повідомляється.

Загалом РФ вже використовує на полі бою "пінопластові" дрони, зокрема раніше цього року було помічено дрон-камікадзе з фюзеляжем з двох алюмінієвих труб, а також з крила з пінопласту розмахом близько 2 м.

Раніше Defense Express розповідав, що рашисти показали нову "матку дронів", призначену для FPV та з можливістю вертикального злету та посадки безпілотника. Скільки саме дронів може переносити така "матка" поки що невідомо.