xcounter
#

У Новозванівці снайпери РФ влаштовують ловлю на живця

48
Фото : АрміяInform
Фото : АрміяInform

У районі населеного пункту Новозванівка, що на Луганщині, тривають провокації з боку збройних формувань РФ.

Про це повідомляє кореспондент АрміяInform Олексій Мосейченок. Зазначається, що окупанти ведуть обстріл українських позицій зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Крім того, противник застосовує ручні протитанкові гранатомети та снайперські гвинтівки.

Збройні сили України
Фото : АрміяInform

За словами армійців, ворог періодично робить вилазки в наш бік для розвідки місцевості на предмет розтяжок, але їх відганяють короткими чергами. Та незабаром робити це стане складніше – все позеленіє. Слід очікувати активізації диверсійно-розвідувальних груп окупантів.

Читайте також: "Ми маємо посилити ЗС України настільки, наскільки це можливо" – верховний головнокомандувач НАТО

"Противник регулярно обстрілює наші позиції й підпалює місцевість, аби зачистити територію від мінно-вибухових пристроїв, – коментує обстановку боєць Віталій. – Їхні снайпери намагаються спіймати нас на живця. Вони докотилися до того, що використовують як живі мішені своїх. Один із них виходить у повний зріст. Ходить, ніби розмовляє по телефону. А снайпер тим часом чекає, поки хтось з нас висунеться, й тоді відкриває вогонь".

Збройні сили України
Фото : АрміяInform

Також нині є тенденція до того, що ворог прагне знешкодити саме кулеметників, розповідає військовослужбовець Ігор: "Нещодавно вів спостереження на посту. Побачили мене і відкрили вогонь пострілами зі снайперської гвинтівки. Стріляли дуже прицільно – прямо по бійниці. Куля влучила в бронепластину, що прикриває позицію. Якби не вона, мене б уже не було…"

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про харчування військових