xcounter
#

У Чечні оголосили, що будуватимуть "джихад-мобілі" для армії РФ: випробування довірять спецпризначенцям

"Класичний" джихад-мобіль
"Класичний" джихад-мобіль
6302

​"Джихад-машина" або "джихад-мобіль" - це термін, який використовується для позначення автомобілів, які начинені вибухівкою та керуються смертником

Місцева влада Чечні оголосила про намір розпочати виробництво військового автомобіля на базі заводу "Чеченавто", який вже отримав назву "Джихад-машина". Випробування виробу мають пройти на базі "російського університету спецназу".

Як повідомляє російський ТАСС очільник уряду Чеченської республіки та міністр промисловості та енергетики регіону Муслим Хучієв та Адам Хакімов провели зустріч з керівним складом міністерства промисловості та торгівлі РФ.

Читайте також: Західне ЗМІ показало, як рашисти "засвітили" недоліки своєї ракети ЛМУР для Ми-28НМ

Зазначимо, що "джихад-машина" або "джихад-мобіль" - це термін, який використовується для позначення автомобілів, які начинені вибухівкою та керуються смертником. Задача останнього направити машину у бік ворога та підірватись разом із нею. Для цього машину обшивають бронею, яка має захистити її від вогню стрілецького озброєння.

джихад-мобіль
Варіанти джихад-мобілів

Зазначимо, що інші актуальні толкування цього терміну невідомі. І хоча максимально складно уявити, що у РФ цілком планують застосувати тактику з атакою смертників, але по суті вона нічим не відрізняється від того, що зараз й так здійснює Кремль.

Чи дійсно мова йде про те, що у Чечні будуть створювати "джихад-мобілі", чи мова йде про вкрай невдалий неймінг для транспортного засобу - невідомо. Також докладаємо оригінал статті:

Читайте також: Бригадні комплекти від США за 2,5 млрд доларів: чому черговий пакет допомоги це більше ніж просто Bradley та Stryker