xcounter
#
Танкова карусель: тактика сучасного бою від 30-ої окремої механізованої бригади ЗСУ (відео)

Танкова карусель: тактика сучасного бою від 30-ої окремої механізованої бригади ЗСУ (відео)

899

​Під час бригадних навчань, які провела 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького Збройних Сил України та зафільмувала агенція Defense Express, танкісти відпрацювали спеціальний тактичний прийом - “танкова карусель”.

Під час “танкової каруселі” декілька бойових машин по черзі виходять на позиції для стрільби, відкривають вогонь та одразу відходять назад. Таким чином, для противника танк з’являється лише на декілька секунд, що максимально ускладнює можливість нанести удар у відповідь.

Водночас, виконання такого прийому потребує майстерності екіпажу, бо для знаходження цілі, наведення та відкриття вогню дається лише декілька секунд. Це також вимагає високого рівня злагодженості не тільки в середині одного екіпажу, але і у цілому підрозділі. Окрім того, командирам машин необхідно вносити певний елемент “хаотичності” у ритм виконання прийому, бо у іншому випадку ворог може легко підлаштуватися під нього та чекати появи танка у прицілі.

Додамо, що саме під час цих навчань вперше у тактичній ланці була використана автоматична система управління “Дзвін”.

Оцінку новій системі

, на прохання агенції Defense Express, надали Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, а також командувач оперативного командування "Північ" Валерій Залужний.

Читайте також: "Пірат" та "Корсар". у чому відмінність ракетних родичів?