xcounter
#

США тиснуть на Болгарію щодо передачі Україні систем ППО С-300 та винищувачів

6897
США тиснуть на Болгарію щодо передачі Україні систем ППО С-300 та винищувачів

Наразі це питання залишається відкритим – однак аж надто сподіватися на позитивний для України результат, здається, не варто

Міністр оборони США Ллойд Остін наразі перебуває в Болгарії, те протягом 18 та 19 березня буде проводити низку зустріч з посадовими особами, тема якої – передача зброї Україні, розповідають у Air Force Magazine.

Пуск ракети з комплексу С-300ПС
Пуск ракети з комплексу С-300ПС

У виданні наголошують на тому, що Болгарія має системи ППО С-300, які, "за словами президента України Володимира Зеленського, вкрай необхідні для відбиття повітряного нападу РФ".

Читайте також: США готують передачу Україні системи ППО радянського виробництва – CNN (Доповнено)
Ллойд Остін Міністр оборони США
Міністр оборони США під час свого візиту в Болгарію

Болгарія також має й винищувачі МіГ-29 та Су-25, які теж знадобилися б Україні у боротьбі з російськими окупаційними військами.

Як заявив виданню Air Force Magazine представник міноборони Болгарії, отримати такі системи Україні буде непросто, оскільки офіційна позиція уряду країни – "ніякої військової підтримки, лише гуманітарна". Разом з тим він зазначив й таке: "Подивімось, що буде відбуватися протягом наступних декількох днів чи тижнів".

Разом з тим, чи отримає Україна болгарські системи протиповітряної оборони може залежати саме від успіху візиту очільника Пентагона в Болгарію.

Читайте також: Створюється система, яка до мінімуму зведе потрапляння ракет у цивільне населення