xcounter
#

Ситуація на фронтах на день 7 березня від Генерального штабу ЗСУ

8477
ЗСУ ведуть оборонні бої
ЗСУ ведуть оборонні бої

Рашисти продовжують наступальну операцію проти України

Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив оперативну інформацію станом на 12.00 07.03.2022 року.

Головні зусилля ворог продовжує зосереджувати на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя, Миколаєва, а також продовжує спроби вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

Читайте також: Поблизу Херсону українські воїни знищили від 30 гелікоптерів рашистів – Командування МП ВМС ЗСУ

Поліський напрямок (Київ):

На основних напрямках навколо Києва відзначається зосередження в районі Гостомеля до 2 БТГр; в районі Бучі - до 3 БТГр, посилених танковими підрозділами, в районі Бородянки - до 2 БТГр, в районі Ситняків - до 2 БТГр.

Мапа - ілюстративна

Триває підготовка окупантів до наступу на Вишгород та відновлення наступу у напрямках: на Гостомелю, Ірпеню, Стоянки.

Сіверський напрямок:

Противник силами підрозділів зі складу двох загальновійськових армій та танкової дивізії Центрального воєнного округу, основні зусилля зосередив на напрямках: Бровари - до 2 БТГр, в районах Семенівки, Мени, Бобровиця - до 3 БТГр; Бориспіль - до 4 БТГр.

Окупанти здійснюють спроби встановити контроль над Черніговом та зосереджують підрозділи 41-ї загальновійськової армії Центрального воєнного округу біля його південних околиць. Намагаються здійснити підготовку до наступу на Суми.

Слобожанський напрямок:

Противник силами підрозділів танкової армії, двох загальновійськових армій та армійського корпусу намагається продовжити наступ у напрямку на Дніпро.

Рашисти зараз здійснюють перегрупування. Основний задум ворога - напрямок Канева, Дніпра та Сєвєродонецька та контроль Канівської ГЕС.

Донецький напрямок:

Противник силами до семи БТГр продовжує наступальні дії з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області. Попри великі втрати, просувається у напрямку Волновахи.

Окупанти здійснювали неодноразові спроби прорвати оборону в районі Старомлинівки, а також захопити Зачатівку, проте понесли значні втрати та відійшли в район Любимівки.

Одночасно ворог намагається прорвати оборону міста в районах західної околиці Маріуполю, Старий Крим. Успіху не має.

Таврійський напрямок:

Загарбник силами до 17 БТГр утримує рубежі в Херсонській області. Основні зусилля зосереджує на напрямках: Миколаїв - до 2 БТГр, Вознесенськ - до 2 БТГр, Білгород-Дністровський - до 1 БТГр, Запоріжжя - до 4 БТГр, Маріуполь - до 3 БТГр.

Противник здійснює перегрупування військ для подальшого наступу на місто Запоріжжя. Терміново відновлює злітно-посадкову смугу на аеродромі Мелітополь.

Бесарабський напрямок:

Противник активних дій не здійснює, але військовослужбовці оперативної групи російських військ у зоні безпеки самопроголошеної ПМР перебувають у підвищеному ступені бойової готовності.

Зазначимо, що підрозділи морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України, що захищають Одещину вразили ворожий корабель.

За непідтвердженою офіційно інформацією - це корвет (патрульний корабель) ЧФ РФ "Василий Быков"

Попри велику кількість військ окупанти мають низький морально-психологічний стан. Зазнаючи втрат, підрозділи противника втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон Захисникам України і цивільному населенню.

Читайте також: За шість днів Україна отримала 17 000 одиниць протитанкової зброї від США та НАТО – The New York Times
ТЕГИ Війна