xcounter
#

Сербія інтегрує ПЗРК "Ігла" в зенітну систему PASARS (відео)

595
Сербія інтегрує ПЗРК "Ігла" в зенітну систему PASARS (відео)

У Сербії пройшли випробування зенітного самохідного артилерійсько-ракетного комплексу PASARS з інтегрованими ракетами "Ігла" разом з модернізованою РЛС спостереження та виявлення цілей Giraffe.

Сербія протягом багатьох років ігнорувала власну протиповітряну оборону, але наразі в країні ведуться інтенсивні роботи з її удосконалення, говорять сербські військові

Система PASARS-16 – самохідна зенітна установка на базі 40-мм гармати Beaufort – і модернізований радар Giraffe – це дві системи, які складатимуть основу сербського модернізованого корпусу ППО.

Читайте також: У США провели масштабні навчання з F-35, В-2 і RQ-170: відпрацьовували прорив ворожої ППО

Сербия ППО
Модернізована зенітна система PASARS-16 проходить випробування

"Розробка PASARS разом з модернізованою РЛС Giraffe – важлива справа не тільки для нашої системи ППО, але й для всієї армії", – зазначив міністр оборони Сербії Александр Вулін.

Базовий варіант зенітної системи PASARS надійшов на озброєння минулого року. Стверджується, що наразі проводяться випробування нових систем, які дозволять удосконалити цю зброю.

зенітна система PASARS-16
Зенітна система PASARS-16

Йдеться, зокрема, про інтеграцію ракетного комплексу "Ігла", що має значно підвищити ефективність PASARS у боротьбі з повітряними цілями.

Щодо РЛС Giraffe, то наразі проходить випробування програмний приймач, який значно покращить можливості станції. Це перший етап модернізації радару, у результаті якого буде збільшено радіус виявлення невеликих цілей, таких як дрони, які наразі є серйозною загрозою, а також покращено низку інших підсистем.

РЛС Giraffe
РЛС Giraffe

Пускові установки та інші елементи для інтеграції ракетної системи "Ігла" будуть також використовуватися для ракет Mistral, які Сербія нещодавно придбала у Франції.

РЛС Giraffe
РЛС Giraffe

Сербські військові стверджують, що синергія удосконаленої РЛС Giraffe і модернізованої зенітної системи PASARS значно посилять ППО країни.

Читайте також: На ДП "Львівський радіоремонтний завод" освоєно ремонт вже 30 видів техніки ППО (фото)