xcounter
#

Уруський зустрівся з Послом Франції: що турбує французів

983
Україна та Франція обговорили двостороннє співробітництво
Україна та Франція обговорили двостороннє співробітництво

Віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном

Нещодавно відбулася офіційна зустріч Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського та Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Етьєна де Понсена.

Як стало відомо з офіційного урядового повідомлення, у ході зустрічі сторони обговорили питання розвитку двостороннього співробітництва між країнами.

Читайте також: МВС отримало сьомий гелікоптер Airbus H225 Super Puma (фото)

Посол Франції Етьєн де Понсен повідомив Олега Уруського про роль французької сторони в процесі реформування оборонної промисловості України, як в контексті нормотворчої діяльності, так і проведення аудиту ДП "Антонов".

Окрема увага під час зустрічі приділялася подальшому розвитку співпраці між країнами. Посол повідомив про проекти, які на сьогодні реалізуються між Україною та Францією. Окрім того, він повідомив про прагнення французьких оборонних компаній співпрацювати з українськими підприємствами.

Посла також, турбувало питання поточних змін в оборонно-промислової галузі України. Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський наголосив, що створення Міністерства не є поверненням до старої системи управління. Відомство не планує втручатися у господарську діяльність вітчизняних виробників озброєння та військової техніки. Зокрема, він сказав: "Ми є прихильниками ринкових відносин і системи корпоративного управління".

Airbus Helicopters H225 б/н "55" (с/н 2739) для ДСНС

Також Олег Уруський подякував посла за ту допомогу, яку надає Франція Україні, і наголосив на можливості подальшого поглиблення відносин між країнами з метою покращення та розвитку існуючого характеру співробітництва між країнами: "Наразі кількість напрямків двосторонньої співпраці між країнами може бути збільшена, в тому числі, в сфері кораблебудування, радіоелектроніки та авіакосмічної галузі. Є низка європейських великих проектів за участю французької сторони, до яких Україна також могла б долучитися. При цьому ми зацікавлені у розвитку власних оборонних можливостей, відповідної промислової інфраструктури, що має сприяти вирішенню існуючих соціальних питань".

Нагадаємо, що останні кілька років Україна та Франції активно співпрацюють.

Так, в рамках Міжурядової угоди між країнами МВС Україна придбало для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту 55 гвинтокрилів виробництва компанії Airbus. У грудні 2018-го року в країну прибули перші два гелікоптери H225 Super Puma, які вже використовуються – НГУ та ДСНС. Наразі за станом на 1 вересня 2020 року в Укарїні вже 7 гелікоптерів даного типу.

Патрульний човен OCEA FPB 98 MKI Берегової охорони Республіки Суринам P201. Червень 2013 року / Фото: OCEA

Крім того, між Держприкордонслужбою та французькою компанією ОCEA укладено контракт на виготовлення 20 катерів FPB98MKI. 5 кораблів будуть побудовані в Україні на потужностях компанії "Нібулон".

Також на українському ринку активно діють французькі компанії Safran та Thales, які співпрацюють з українськими підприємствами.

Читайте також: ДПСУ закупають 20 катерів на базі OCEA FPB98MKI у французів за 136,5 млн євро