xcounter
#

САУ Dana-M2, яку тестували в Україні, вже нищить рашистів у руках ЗСУ

59622
САУ Dana-M2 на випробуваннях в Україні
САУ Dana-M2 на випробуваннях в Україні

Самохідні артилерійські установки від чеської компанії Excalibur Army демонструють свої можливості на полі бою в Україні

Україна закупила в Чехії самохідні артилерійські установки Dana, які вже допомагають Силам оборони України нищити окупантів на передовій.

Як дізналося видання Defense Express з власних джерел, йдеться про закупівлю партії машин Dana ShKH vz. 77 та сучасного варіанту модернізації Dana-M2. Кількість закуплених машин та інші деталі угоди з питань безпеки не розголошуються.

Читайте також: Збройні Сили України демонстративно готують до бою гігантські САУ 2С7 "Піон"
Dana-M2 від Excalibur Army
Dana-M2 від Excalibur Army

Однак можемо поділитися таким цікавим фактом – одна з САУ Dana-M2, яка наразі б’є рашистів – це саме та машина, яка проходила випробування в Україні.

Нагадаємо, у кінці квітня – на початку травня 2021 року 152-мм САУ Dana-M2 від чеської компанії Excalibur Army пройшла функційні випробування у Збройних Силах.

Це був перший випадок, коли закордонна компанія погодилася привезти свою зброю до України та провести всі можливі тести разом з українськими військовими.

Про можливості цієї САУ, а також те, чим модернізована Dana-M2 відрізняється від Dana ShKH vz. 77 Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: "Тактика кочівних гармат" від ЗСУ: як САУ та РСЗВ знищують ворога (відео)