xcounter
#

Рашисти сподіваються, що баржа захистить "Кримський міст" від "Нептуна" (відео)

122658
Удар по "Кримському мосту", зображення поки що ілюстративне
Удар по "Кримському мосту", зображення поки що ілюстративне

Коли ЗСУ будуть готові завдати ракетний удар, така баржа має спрацювати як "хибна ціль"

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – російські окупанти підігнали на відстань 100-150 метрів від автомобільної частини "Кримського моста" баржу з відбивачами у вигляді арок.

За задумом, така баржа має виступати як "хибна ціль" у випадку, коли Збройні Сили України будуть готові завдати ракетний удар по стратегічно важливому інфраструктурному об’єкту окупантів на Кримському півострові.

Читайте також: Аеростати загородження проти крилатих ракет: чи спрацює ідея сторічної давнини

"Технологічний" нюанс - такі аркоподібні відбивачі можуть протидіяти лише ракетам з радіолокаційним наведенням, тобто крилатим протикорабельним ракетам, наприклад, комплексу "Нептун". Для наведення M142 HIMARS і тактичної ракети MGM-140 ATACAMS слугує інерційна система та GPS-навігація. В розпорядженні ЗСУ поки що нема "довгої руки" у вигляді ракети ATACAMS, для інших систем є поки що більш пріоритетні цілі. Але російські окупанти в Криму уже готуються до того, що наше військо зможе завдати дошкульний ракетний удар по "Кримському мосту", і шукає способи, як мінімізувати можливі наслідки такого удару.

Читайте також: Чи зможуть ЗСУ знищити Кримський міст за допомогою HIMARS