xcounter
#

Росіяни вигадали нову технологію збору даних для ракетних ударів по Україні (відео)

66554
Підготовка до запуску балістичної ракети комплексу "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів
Підготовка до запуску балістичної ракети комплексу "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів

Суть "креативу" - замість розвідувальних БПЛА ворог вирішив використовувати мобільні додатки та завербованих підлітків

Служба безпеки України розповіла, що окупанти вигадали новий спосіб збору розвідувальних даних для нових ударів по Україні. Як виявилось, рашисти розробили "інтерактивну гру", яка використовувалась для вербування підлітків. Завербовані мали йти за маршрутами, прокладеними в додатку, та завантажувати туди фотографії стратегічних об’єктів з геолокацією.

Якщо брати конкретні приклади – на днях наші силовики затримали в Кіровоградській області двох підлітків, які фотографували блок-пости, транспортну інфраструктуру та зерносховища.

Читайте також: Рашисти можуть приховувати реальну кількість крилатих ракет за допомогою архаїчних Ту-243

До цього моменту було відомо, що для планування ракетних ударів по Україні рашисти використовують два джерела – дані з безпілотників та зображення із соцмереж.

Але тепер за публікацію у соцмережах фото та відео, що виступати джерелом інформації для ворог можна отримати строк за Кримінальним кодексом.

А застосовувати дрони в орків стає все менше можливостей, бо вони на 24 травня уже втратили 480 БПЛА оперативно-тактичного рівня. Тому росіяни були вимушені вдатись до такого "креативу", як то збір даних за допомогою мобільного додатку та завербованих підлітків.

Втрати ворога на 24 травня 2022 року, зокрема - знищено 480 безпілотників
Читайте також: Як рашисти використовують ракети Х-59, котрі бояться туману та дощу