xcounter
#

​Росія під Іркутськом розпочала навчання ракетних військ стратегічного призначення

644
Рухомий ґрунтовий ракетний комплекс "Ярс"
Рухомий ґрунтовий ракетний комплекс "Ярс"

У навчанні залучено понад 3000 військових та ракетні комплекси "Ярс"

Міністерство оборони РФ повідомило про початок командно-штабного навчання Іркутського з’єднання ракетних військ стратегічного призначення, на озброєнні якого стоїть мобільний комплекс "Ярс".

"В ході навчання планується відпрацювання великого переліку завдань, в тому числі приведення у вищі ступені бойової готовності, здійснення маневрених дій на маршрутах бойового патрулювання, виконання навчально-бойових завдань в умовах активного радіоелектронного придушення і інтенсивних дій умовних диверсійно-розвідувальних формувань в районах дислокації військ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Продовжують знищувати один одного: в Росії стверджують, що Су-30 був збитий іншим винищувачем
Ярс
"Ярс" є модернізацією відомого радянського комплексу "Тополь"

Під час навчань буде проведено висування у район пуску комплексів "Ярс", які буде супроводжувати авіація, протидиверсійні машини "Тайфун-М", безпілотники, а також машини дистанційного розмінування "Листва".

Машина дистанційного розмінування Листва
Машина дистанційного розмінування "Листва"

Міноборони РФ також окремо підкреслює, що "на якісно новому рівні будуть відпрацьовуватися питання маскування рухомих ґрунтових ракетних комплексів, протидії сучасним і перспективним засобам повітряного нападу, а також оповіщення про загрозу їх застосування".

Зазначимо, що Іркутське з’єднання ракетних військ стратегічного призначення - колишня 29-а гвардійська ракетна дивізія, яка була після розпаду СРСР була перебазована в Іркутськ з країн Балтії. На її озброєнні знаходиться мобільні ґрунтові ракетні комплекси "Ярс", оціночно, до 36 пускових установок.

Читайте також: Політична пательня Путіна: її розжарюють Захід і протести в РФ