xcounter
#

Росія демонстративно перекинула ракети "Бастиона" до кордону з Фінляндією

8025
Ворожі ракетні комплекси "Бастион", фото ілюстративне
Ворожі ракетні комплекси "Бастион", фото ілюстративне

Схоже, у росіян закінчуються "Іскандери". Тому вони вимушені імітувати "військову міць" підручними засобами із складу Балтфлоту

Британська Daily Mail видала публікацію із сенсаційним заголовком "Росія перекидає війська до кордону з Фінляндією". І це справило такий ефект, наче Кремль поспішає знову отримати поразку в "Зимовій війні" проти "Країни Суомі".

Хоча на повірку виявилось, що журналісти Daily Mail у своїх висновках опирались лише на одне "вкинуте" учора відео, на якому видно – до кордону із Фінляндією рухаються дві машини протикорабельного ракетного комплексу "Бастион", машина із пусковою установкою на дві ракети та (очевидно) машина управління вогнем. Очевидно, що ці машини належать до складу сил берегової оборони Балтійського флоту, хоча на них стерті усі можливі знаки розрізнення.

Читайте також: Україна під обстрілом російських ракет: чим забезпечити захист (аналіз)
Комплекс "Бастион" орків було виявлено біля кордону з Фінляндією в районі, позначеному червоною лінією, інфографіка - Daily Mail

У наших ЗМІ уже можна прочитати опис, що ракетний комплекс «Бастион» призначений для знищення усіх типів морських цілей, включно з авіаносними ударними групами противника. Його головний елемент – надзвукова ракета П-800 "Оникс", що має швидкість польоту 2,6 Мах та дальність стрільби до 600 км.

Але не варто не випускати такий факт рашисти намагаються використовувати цей ракетний комплекс для ударів по території України. У відкритих джерелах можемо знайти згадку, що 19 березня орки відстріляли чотири ракети "Оникс" із "Бастіону", цілились по Одеській області, і схоже, що таки промазали.

Позиція ракетного комплексу "Бастион" орків в тимчасово окупованому Криму, фото з відкритих джерел

Стріляти протикорабельними ракетами по наземним цілям – занадто специфічна практика, яка не дає гарантованого ураження цілі. Раз росіяни почали використовувати "Бастион", значить в орків закінчуються ракетні комплекси "Искандер". А раз рашисти були вимушені провести такий "вкид" про загрозу Фінляндії, значить у русні залишилось критично мало ракет.

Орки випустили по території України уже 1400 ракет усіх типів, із яких до цілі долетіло максимум 40%. І далі можна й не пояснювати, чому росіянам після такого довелось імітувати "військову міць" підручними засобами із складу берегової оборони Балтфлоту.

Читайте також: Пуски російських ракет по Україні: чому по цілях потрапило лише 40%