xcounter
#

Rheinmetall показала нове покоління вантажівок RMMV HX3: підійдуть для артилерійських та радарних систем

2018
Важка вантажівка нового покоління від Rheinmetall
Важка вантажівка нового покоління від Rheinmetall

Нове покоління важких вантажних автомобілів HX3 розроблене як для логістичних операцій, так і для тактичних сценаріїв. Наприклад, ці вантажівки можуть стати носієм для зброї та радарних систем

У Німеччині представили останнє покоління сімейства важких вантажних автомобілів RMMV HX3 від групи компаній Rheinmetall AG.

"Повністю перероблена, ця перспективна військова вантажівка відповідає сучасним тенденціям у військовій та автомобільній промисловості завдяки новим інноваційним технологіям", – йдеться у повідомленні Rheinmetall.

Читайте також: Армія Британії "універсалізувала" свої вантажівки: чим цей приклад важливий для ЗСУ
Важкі вантажівки HX3
Сімейство вантажівок нового покоління HX3 від Rheinmetall

Так, як стверджує виробник, нові вантажівки отримали покращені захист, мобільність, підвищений комфорт, а також архітектуру цифрового інтерфейсу для експлуатаційної гнучкості та підвищення продуктивності в майбутньому. Водночас у новому поколінні розробники зберегли сильні сторони та "сімейну" концепцію вантажівок HX2.

Вантажівки HX3 призначені для використання у військових цілях за будь-яких експлуатаційних умов, стверджує розробник: "До міцного шасі та потужного двигуна як опція доступна нова активна підвіска заднього мосту, яка значно покращує характеристики автомобіля як на дорозі, так і на бездоріжжі".

Нове покоління вантажівок виконано у версіях 4x4, 6x6, 8x8 і 10x10 та призначене як для логістичних операцій, так і тактичних сценаріїв.

HX3 Rheinmetall
Ця вантажівка може стати базою для різних артилерійських систем

Наприклад, вантажівка HX3 10x10 може бути використана як основа для різних артилерійських рішень. Водночас нові вантажівки від Rheinmetall також можуть стати носіями й для радіолокаційних систем.

Вантажівка HX3 від Rheinmetall
Вантажівка HX3 від Rheinmetall

Як опція вантажівки HX3 можуть оснащуватися броньованою кабіною, рівень захисту якої можна збільшити модульно. Крім того, нове покоління вантажівок буде оснащено спеціальним цифровим режимом, який за необхідності може вимкнути всі функції передачі та приймання даних, щоб ворожим системам було важче виявити автомобіль.

Вантажівки від Rheinmetall
Вантажівки від Rheinmetall можуть бути оснащені додатковими бойовими модулями, встановленими на даху кабіни
На даху вантажівок також можна встановити бойові модулі з важким озброєнням. Як додаткова опція також доступні додаткові активні та пасивні системи захисту, зокрема Rheinmetall ROSY Rapid Obscuring System і система активного захисту ADS з дуже малим радіусом дії.

Читайте також: Бундесвер продовжує оновлювати автопарк: на черзі – важкі крани та італійські вантажівки