xcounter
#

​РФ повертає під Воронеж полк фронтових бомбардувальників Су-34

1608
Фронтовий бомбардувальник Су-34
Фронтовий бомбардувальник Су-34

47-й авіаційний полк "ВКС" РФ має повернутися на реконструйовану авіабазу "Балтимор" до кінця 2021 року

Міноборони РФ повідомило про перебазування фронтових бомбардувальників Су-34 на авібазу "Балтимор" під Воронежем. Перебазування літаків 47-го авіаційного полку "ВКС" РФ має відбутися з 15 листопада до 15 грудня 2021 року.

Змінення місця дислокації літаків пов’язано з завершенням робіт з реконструкції авіабази, яка тривала з 2013 року попри обіцянки завершитись у 2015 році. Таку багаторічну затримку у Міноборони РФ пов’язують з незадовільним фінансуванням, неякісним виконанням робіт та зміною планів оновлення авіабази.

Читайте також: Знищувати бункери по новому: США випробували високоточну GBU-72
Авіабаза Балтимор
"Балтимор" отримав свою назву через позивний, колишня офіційна назва "Воронеж-Б"

Загалом, за попередніми планами, оновлений "Балтимор", який знаходиться у 175 км від кордону з України, мав стати однією з найбільших авіабаз РФ та вміщувати 200 літаків. Проте актуальні можливості авіабази зараз не розголошуються.

Водночас відомо, що окрім 47-го авіаційного полку (орієнтовно у складі 24 одиниць фронтових бомбардувальників Су-34), на "Балтіморі" мають розміститися дві учбові ескадрильї.

Су-34
47-ий авіаційний полк "ВКС" РФ має на озброєння дві ескадрильї Су-34

Слід зазначити, що протягом усього часу реконструкції авіабази під Воронежем російські фронтові бомбардувальники базувались на аеродромі у Бутурлиновці у 140 км від кордонів з Україною. Проте ця злітна смуга не давала можливості Су-34 злітати з повним навантаженням.

Зазначимо, що Су-34, який був розроблений на основі Су-27 у 80-х роках та здійснив перший політ у 1990 році, є найновішим російським фронтовим бомбардувальником. Максимальне бойове навантаження літака становить до 12 000 кг на 12 вузлах підвіски.

Фронтовий бомбардувальник Су-34
Серед задач Су-34 - прорив ППО противника
Читайте також: Ракета не влучить і РЕБ не страшний: у "Скаетон" розповіли про переваги безпілотника ACS-3M