xcounter
#

РФ готує комбіновані атаки на критичну інфраструктуру ракетами та у кіберпросторі - ГУР

2391
РФ готує комбіновані атаки на критичну інфраструктуру ракетами та у кіберпросторі - ГУР

РФ вже має досвід кібернетичних атак на енергетичну інфраструктуру України та може об'єднати його з ракетним ударом

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про плани ворога здійснити масовані атаки на об’єкти критичної інфраструктури України. Мова йде про загрозу одночасних атак зброєю та у кіберпросторі.

В першу чергу мова йде про удар по підприємствах енергетичної галузі, в якому кібератаки мають посилити удар ракетним озброєнням.

Читайте також: Знищено станцію РЕБ, яку можна записати в категорію "цінна зброя армії РФ": скільки всього таких зразків втрачено

"Цим ворог спробує посилити ефект ракетних ударів по об’єктах електрозабезпечення насамперед у східному та південному регіонах України. Командування окупантів переконано, що це призведе до сповільнення наступальних дій українських Сил оборони", - йдеться у повідомленні ГУР.

Зазначається, що у реалізації кібератак РФ буде застосовувати досвід атак на енергосистеми України у 2015 та 2016 роках. Нагадаємо, що під час однієї з цих атак у ніч з 17 грудня на 18 грудня 2016 року внаслідок атаки ставався збій у системі автоматизованого управління "Укренерго" призвело до знеструмлення частини правого берега Києва та прилеглих районів. Для усунення несправності знадобилось трохи понад години. Для атаки був використаний вірус, який дозволяв отримати доступ до самих мікроконтролерів, які використовуються на підстанціях.

Також, за даними ГУР, РФ планує здійснити кібератаку і на об'єкти критичної інфраструктури найближчих союзників України, насамперед Польщі та країн Балтії.

Читайте також: NASAMS "Шредінгера": чи отримала Україна новий ЗРК, чи продовжує очікувати - поки невідомо