xcounter
#

Рашисти заявляють, що в рази більше стали робити ТОС-1 "Солнцепек"

6840
Виробництво ТОС-1 "Солнцепек", стоп-кадр з російського пропагандистського відео, джерело - @btvt2019
Виробництво ТОС-1 "Солнцепек", стоп-кадр з російського пропагандистського відео, джерело - @btvt2019

Про які показники йдеться, і який тип танка використовується в якості бази

У відкритому доступі з’явилось рашистське пропагандистське відео, відзняте на потужностях підприємства "Омсктрансмаш". На цьому відео ворожі пропагандисти показали зокрема процес виробництва гусениць до різних типів техніки, і також – конвеєр по виробництву самохідних вогнеметів ТОС-1 "Солнцепек".

При цьому стверджується, що ці вогнеметні танки виготовляються на базі Т-72А із відповідною переробкою під пакет із 24 реактивними термобаричними снарядами калібру 220 міліметрів. І також – що за час повномасштабного вторгнення РФ темпи виробництва ТОС-1 "Солнцепек" виросли "в 3-4 рази".

Читайте також: Хоча Польща почне робити танки K2PL аж в 2027 році, про місце виробництва скандалять уже
Виробництво ТОС-1 "Солнцепек", стоп-кадр з російського пропагандистського відео, джерело - @btvt2019

Також росіяни заявляють, що в ході нарощення виробництва ТОС-1 "Солнцепек" відбулась і певна модернізація таких машин. Зокрема стверджується, що робоче місце механіка водія було оснащене тепловізором, і також була оновлена система управління вогнем, яка начебто дозволяє наводитись на ціль лише на 15 секунд.

Показово, що на даний момент російські пропагандисти воліють поки що обходити тему із розробкою нового самохідного вогнемета ТОС-3 "Дракон", який начебто має поєднувати в собі шасі від "Солнцепека" та направляючі від ТОС-2 "Тосочка".

Заводська "обкатка" ТОС-1 "Солнцепек", стоп-кадр з російського пропагандистського відео, джерело - @btvt2019

Раніше Defense Express розповідав про те, чому історія про ТОС-3 "Дракон" від Die Welt є трохи дивною - бо тут мова про систему, яка існує скоріше на концептуальній стадії, тациркулює хіба що в публікаціях російських пропагандистів.

Також ми писали про те, скільки РФ треба на підготовку обслуги ТОС-1 "Солнцепек" і ТОС-2, і скільки ракет дають на стрільби, та що у РФ запатентували "геніальний" захист ТОС-1А "Солнцепек" від ПТРК та FPV-дронів.

Завантаження ТОС-1 "Солнцепек" на залізничну платформу, стоп-кадр з російського пропагандистського відео, джерело - @btvt2019
Читайте також: Німеччина та Франція закрили свій євротанк для інших країн: як розподілять роботи