xcounter
#

Луснуть як кулька: рашисти хочуть захиститись від українських атак гумовими ЗРК С-400

Гумовий ЗРК С-300, фото ілюстративне.
Гумовий ЗРК С-300, фото ілюстративне.
178136

Навколо низки військових аеродромів, які перебувають під тимчасовим контролем агресора на півдні України, рашисти розгорнули нові зенітні ракетні комплекси С-400. Щоправда, не справжні, а гумові.

Така "військова хитрість", на думку ворога, ймовірно, має убезпечити ці летовища та техніку на них від ударів української авіації. З надією на те, що ніхто не відрізнить справжній ЗРК від "надутого".

Макет РЛС у складі ЗРК

Бо надувні макети зенітних ракетних комплексів С-300/С-400 є копією у натуральну величину всіх машин комплексу — пускової установки, РЛС, транспортно-заряджальної машини та інших.

Читайте також: Наша "Точка-У" випалила дотла укріпрайон росіян на Чернігівщині (фото)

Макет кожної машини ЗРК дозволяє відтворювати демаскуючі ознаки справжньої машини в оптичному, тепловому та радіолокаційному діапазонах довжин хвиль. А відтак – лякати усіх "потенційною силою" справжніх ЗРК. Так, щонайменше вважають розробники та постачальники цієї надувної "зброї" до армії ерефії.

Надувний макет ЗРК, фото ілюстративне.

Однак у випадку з Україною, як завжди "что то пошло" не так. За інформацією Defense Express, українським підрозділам добре відомі всі місця розташування і справжніх, і гумових ЗРК рашистів. Тож цього розу - жодних гарантій для безпеки чи порятунку для ворога. Навіть з гумою.

Читайте також: Які системи артилерії потрібні Україні від країн НАТО