xcounter
#

Рашисти мають "гумову армію" і кидають на поле бою фейкові танки

11183
Надувний російський Т-72
Надувний російський Т-72

Окупанти хочуть обдурити ЗСУ, але наші військові готові до таких хитрощів

Генеральний штаб ЗСУ опублікував повідомлення, в якому йдеться про таке – російське окупаційне військо використовує фейкові цілі щонайменше у вигляді "надувних танків" на запорізькому напрямку.

"У той час, коли наші партнери погоджують поставки танків в Україну, окупаційна армія також нарощує присутність "танкових підрозділів" на запорізькому напрямку", – відзначають у Генштабі.

Більше деталей про цю "гумову зброю" можна дізнатися зі слів керівника об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євгена Єріна. Як він відзначив під час телемарафону "Єдині новини", РФ має спеціальні підрозділи, робота яких і полягає в організації таких фейкових цілей.

т-72 гумова зброя
Надувний Т-72 російських військ, фото ілюстративне

Як відзначає Єрін, у ЗСУ завчасно стежили за роботою таких спецпідрозділів і зауважує, що наразі вони активніше працюють над "розгортанням" надувних фейкових цілей.

Насправді рашисти аж ніяк не перші, хто вигадав використовувати на полі бою фейкові макети зброї – їх використовували як під час Першої, так і Другої світової війни. Такі "обманки" призначені передусім для того, щоб обдурити противника і змусити його витрачати зброю на хибні цілі.

Макет РЛС у складі ЗРК
Макет РЛС у складі ЗРК

Та й загалом це не вперше, коли окупанти використовують надувні макети – наприклад, ще у квітні минулого року рашисти хотіли захиститись від українських атак гумовими ЗРК С-400. Але, як ми бачимо, ЗСУ готові до таких сюрпризів і окупантам буде важко "виманити" зайвий снаряд чи ракету на "гумову броню".