xcounter
#

Прототип БМП "Кевлар-Е" від приватної компанії ТОВ "Укріннмаш" показали на фото

5008
Прототип БМП "Кевлар-Е" від "Укріннмаш" / Фото: УМП
Прототип БМП "Кевлар-Е" від "Укріннмаш" / Фото: УМП

Приватна розробка базується на легкому шасі від САУ 2C1 "Гвоздика"

В мережі було оприлюднено світлину з прототипом бойової машини піхоти "Кевлар-Е", який розробляє приватна компанія "Укріннмаш".

БМП побудована на шасі від САУ 2C1 "Гвоздика", яке на відміну від базового (що використовується в багатоцільовому бронетранспортері – тягачі МТ-ЛБ), має більшу довжину та сім опорних катків.

Читайте також: Rheinmetall повертається до програми заміни БМП M2 Bradley після невдачі
МТ-ЛБ
САУ 2C1 "Гвоздика" та тягач МТ-ЛБ

Як можна побачити з фото, приватні зброярі збільшили висоту задньої частини машини (десантного відсіку), а замість башти зі 122-мм гаубицею встановили типовий український бойовий модуль БМ-3М "Штурм".

Варто додати, що вперше про проект "Кевлар-Е" стало відомо на початку 2018 року. Ще раніше, під час Міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2017" ТОВ "Укріннмаш" представила зображення самої першої версії БМП.

БМП
Перші зображення нової БМП від ТОВ "Укріннмаш" представлені у 2017 та 2018 році / Фото: УМП

Екіпаж бойової машини від приватних розробників складається з тьох осіб (командир, навідник-оператор, механік-водій). Окрім озброєння та екіпажу, "Кевлар-Е" може перевозити до шести осіб десанту.

БМП
БМП-1, БМП-2 та БМП "Кевлар-Е" мають майже однакову вагу але різні габарити

Варто додати, що подібне шасі (від МТ-ЛБ) не розраховано на велику масу машини. Тому навряд чи розробка від "Укріннмаш" зможе отримати гідне бронювання. Зокрема, власне САУ 2C1 "Гвоздика" важить до 16 тонн (аналогічну масу вказували в ТТХ першого прототипу), тоді як старі радянські БМП-1 та БМП-2 13-15 тонн при меншій довжині та висоті.

БМП-У
БМП-У від ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова"

Нагадаємо, в Збройних силах наразі дуже гостро стоїть питання недостачі чисельності БМП. Однак анонсований ДП ХКБМ проект БМП-У поки так і залишається у вигляді малюнків.

Перспективна БМП від КВП "Українська бронетехніка"

Також свій проект бойової машини піхоти масою 21-25 тонн (як і проекти глибокої модернізації існуючих старих радянських моделей) розробляє приватне підприємство КВП "Українська бронетехніка".

Читайте також: КБТЗ збирається закупити "нові" прилади спостереження для БТР у приватного підприємця