xcounter
#

Промовисте відео з 85-мм гарматою 1946 року: ЗСУ якнайшвидше потрібно більше сучасної артилерії

64876
САУ M109 Paladin, фото ілюстративне
САУ M109 Paladin, фото ілюстративне

Сучасна закордонна артилерія стане серйозною силою, яка допоможе нищити ворога

Збройні Сили України продовжують мужньо протистояти російським окупаційним військам, відбиваючи атаки противника та стримуючи наступ, а на деяких напрямках – і переходячи в контратаку.

артилерія ЗСУ
"Боги війни" нищать ворожу техніку

Для того, щоб наші військові змогли ефективніше та якнайшвидше вигнати ворога з окупованих територій та відкинути російську загрозу від кордонів Європи, їм потрібно більше сучасної зброї від союзників – передусім артилерійських систем, яких так не вистачає на передовій і які нададуть ЗСУ передусім перевагу у дальності проти аналогічної техніки рашистів.

Читайте також: Французькі САУ CAESAR вже місяць нищать окупантів: перші кадри відправки 155-мм аргументів ворогу
САУ CAESAR
Французькі САУ CAESAR із складу 55-ої окремої артилерійської бригади на фронті, фото – пресслужба Угрупування Об’єднаних Сил ЗСУ

У цьому контексті доволі промовистим є відео, що нещодавно з’явилося в соцмережах і яке свідчать про те, що ЗСУ використовують в боях проти рашистів гармату Д-44, яка була прийнята на озброєння ще у 1946 році та має дальність у 15 820 м.

Ці гармати були зняті зі зберігання після російського вторгнення в Україну у 2014 році та використовувалися у зоні проведення АТО (згодом ООС), а тепер використовуються у повномасштабній війні з РФ.

САУ CAESAR в руках ЗСУ
САУ CAESAR в руках ЗСУ

Фактично, ця гармата цілком може виконувати свої задачі на полі бою. Водночас маємо нагадати, що ЗСУ вже змогли продемонструвати союзникам свою здатність ефективно використовувати новітнє озброєння, успішно знищуючи ворога з гаубиць M777 чи САУ CAESAR, тому застарілі Д-44 треба якнайшвидше "доповнити" сучасними зразками.

Читайте також: ЗСУ вже розібралися, що робити із застарілими Т-62 окупантів