xcounter
#

"Практика" відправила ЗСУ чергову партію ББМ "Козак-2" (фото)

3680
Партія нових бронемашин "Козак-2" від НВО "Практика" передана СВ ЗСУ 12 грудня 2020 року
Партія нових бронемашин "Козак-2" від НВО "Практика" передана СВ ЗСУ 12 грудня 2020 року

Передача вітчизняних броньованих машин була присвячена до Дня Сухопутних військ ЗСУ

Приватна компанія ПрАТ "НВО "Практика" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") в рамках виконання Державного оборонного замовлення 2020 року відвантажила Збройним силам велику партію броньованих автомобілів "Козак-2".

Передача машин відбулася у суботу у День Сухопутних військ України, котрий з 1997 року щорічно відзначають 12 грудня.

Читайте також: Як "Козаки" за ціну воювали: Нові деталі про поставки бронемашин до війська

Відзначається, що приватники за ті роки, що пройшли з появи першого прототипу, домоглися значного прогресу в локалізації виробництва цієї моделі.

"Ми особливо пишаємося тим, що "Козак-2" на 70% виготовлений з компонентів і комплектуючих вітчизняного виробництва, які поставляє десяток українських підприємств", - відзначили у прес-службі НВО "Практика".

Козак-2

Нагадаємо, український бронеавтомобіль виробництва НВО "Практика" створений на шасі від вантажівки Iveco Eurocargo у 2015 році. З того часу ББМ було неодноразово модернізовано за досвідом практичної експлуатації в зоні бойових дій на Донбасі.

Козак-2

Загалом силовим структурам України вже поставлено понад 240 бронемашин цієї моделі. А на початку 2017 року, після повного циклу державних випробувань, "Козак-2" був прийнятий на озброєння Збройних сил України.

Варто додати, що це не єдиний "Козак" від "Практики" прийнятий на озброєння ЗСУ. Так у квітні минулого року, після проведення успішних державних випробувань, які тривали з жовтня 2018 по грудень 2019 року, на озброєння прийнята броньована бойова колісна машина "Козак-2М1".

Читайте також: ​Невтішні висновки порівняння бронетанкової техніки у арміях України та РФ: шляхи вирішення глобальної проблеми