xcounter
#

ППО армії РФ у Сирії з С-300 обстріляла бойові літаки Ізраїлю - ЗМІ

F-16 ВПС Ізраїлю, водночас тип обстріляних літаків - не розголошувався
F-16 ВПС Ізраїлю, водночас тип обстріляних літаків - не розголошувався
13717

У Ізраїлі обстріл літаків армією РФ вже назвали "безпрецедентним інцидентом"

Сили РФ у Сирії відкрили вогонь по ізраїльськім літакам, які завдавали бомбові удари поблизу міста Масьяф на південному заході Сирії.

Цей випадок вже названо "безпрецедентним інцидентом", який може сигналізувати про "значні зміни відносин між Москвою та Єрусалимом", йдеться у всіх ізраїльських ЗМІ, які опублікували цю новину з посиланням на відповідний випуск новин.

Читайте також: Путін розпочав чистки генералітету: два адмірали та три генерали вже потрапили в опалу

Зазначається, що ця подія відбулась ще у минулу п'ятницю, але інформація про неї стала відома ЗМІ з власних джерел лише на днях.

Відомо, що спочатку для протидії авіаудару сирійська армія випустила "десятки зенітних ракет" із застарілих систем. Але вони не змогли завадити знищити намічені ізраїльтянами цілі. Але в момент відходу літаків після удару російська батарея С-300 здійснила пуск декількох ракет.

Масьяф
Місце удару авіації Ізраїлю - район міста Масьяф

У всіх повідомленнях зазначено, що радар ЗРК не зміг захопити ізраїльські літаки, тому пуски не спричинили загрозу для льотчиків повітряних сил Ізраїлю.

Також підкреслено: попри те, що формально РФ могла передати С-300 Сирії, добре відомо, що вони експлуатуються російськими військовими і рішення про пуск приймається саме російськими військовими.

с-400 сирия

Цікаво, що ізраїльтяни не стали уточнювати що саме було причиною неспроможності радару С-300 захопити ізраїльські літаки: або подавлення комплексу засобами РЕБ, або технічна неможливість самого комплексу чи помилка операторів. Також підкреслено, що ЦАХАЛ майже ніколи коментує свої дії у Сирії, тому ця інформація з його боку не підтверджується.

З боку Defense Express зазначимо, що вказане місто Масьяф знаходиться у 50 км від авіабази Хмеймім, та на аналогічній відстані від військово-морської бази у місті Тартус, які використовує армія РФ. Таким чином, вірогідність залучення С-300, які можуть знаходиться на цих об'єктах, до обстрілу бойових літаків Ізраїлю - цілком ймовірна.

Читайте також: Після зустрічі з ЗСУ від 74-ої бригади РФ залишилось п'ять танків: всі батальйони розбито її відводять з України