xcounter
#

Постачання нових БТР-4Е йдуть за графіком: ХКБМ передало чергові п'ять машин (фото)

1129
Партія з п'яти травневих БТР-4Е / Фото: "Укроборонпром"
Партія з п'яти травневих БТР-4Е / Фото: "Укроборонпром"

Державне підприємство "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" передало Збройним силам України травневу партію з п'яти нових БТР-4Е

Нові машини зібрані на харківському заводі, який входить до складу ДК "Укроборонпром", оснащені новими кулеметами КТ-7,62 виробництва київського державного підприємства "Маяк", який повністю відновив роботу після дворічного простою.

"Усі бронетранспортери виготовлені фахівцями підприємства під час карантину, прийняті військовою прийомкою та вже відбули до військової частини", – повідомив директор підприємства Яків Мормило.

Читайте також: ХКБМ передало ЗСУ чергову партію з 5 БТР-4Е (відео)
БТР-4Е
Партія з п'яти травневих БТР-4Е / Фото: "Укроборонпром"

Нагадаємо, постачання 45 одиниць БТР-4Е відбувається за контрактом з Міноборони від 2016 року. Цей контракт був розблокований наприкінці 2019 року (рішення про подовження ухвалено Кабміном 4 грудня минулого року – прим. ДЕ).

З того часу Міністерство оборони отримало вже 33 нових машини. Першу партію з 12 БТР-4Е було передано одразу після відновлення контракту у грудні минулого року. Цього року постачання бронетранспортерів відбуваються щомісяця - у січні відвантажили 4 машини, у лютому 3, у березні – 4 та ще 5 одиниць у квітні.

Нова версія БТР-4Е

Таким чином, до кінця серпня цього року (строк завершення розблокованого контракту з Міноборони) ХКБМ має поставити Збройним силам України ще 12 нових БТР-4Е.

Читайте також: ХКБМ вже поставило ЗСУ 23 нових БТР-4Е з замовлених 45 одиниць (фото)