xcounter
#

ХКБМ передало ЗСУ чергову партію з 5 БТР-4Е (відео)

892
П'ята партія з п'яти БТР-4Е виробництва ХКБМ. 30 квітня 2020 року / Фото: Укроборонпром
П'ята партія з п'яти БТР-4Е виробництва ХКБМ. 30 квітня 2020 року / Фото: Укроборонпром

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова", що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Міноборони чергову партію з 5 бронетранспортерів БТР-4Е

Відзначається, що ці БТР оснащені новими кулеметами КТ-7,62 (кулемет танковий, калібру 7,62 мм, український аналог російського ПКТ) виробництва київського державного підприємства "Маяк", який є співвиконавцем контракту.

Кулемет танковий, калібру 7,62 мм КТ-7,62 виробництва АТ
Кулемет танковий, калібру 7,62 мм КТ-7,62 виробництва АТ "Маяк"

За словами представників Концерну, їм вдалося повністю відновити роботу АТ "Маяк" після дворічного простою. Зокрема перша партія з 5 нових кулеметів для БТР-4Е пройшла всі випробування та була прийнята Військовим представництвом Міноборони.

Читайте також: ХКБМ вже поставило ЗСУ 23 нових БТР-4Е з замовлених 45 одиниць (фото)

Таким чином ХКБМ виконав уже 60% державного контракту – станом на кінець квітня на заводі виготовили та передали військовим 28 бронетранспортерів з 45, передбачених державним оборонним замовленням 2019 року (решта має бути відвантажена до кінця серпня цього року).

П'ята партія з п'яти БТР-4Е виробництва ХКБМ
П'ята партія з п'яти БТР-4Е виробництва ХКБМ. 30 квітня 2020 року / Фото: Укроборонпром

Нагадаємо, перші відвантаження бронетехніки Збройним силам України після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року – ХКБМ передав військовим 12 одиниць БТР-4Е. Далі відвантаження відбувалися чітко за графіком. Так, у лютому цього року підприємство відвантажило 3 бронетранспортери, у січні – 4, у березні – 4 та 5 – у квітні.

"Усі БТР прийняті військовою прийомкою Міноборони та вже відбули до військової частини", – повідомив директор підприємства Яків Мормило.

Читайте також: БТР-4: Звідки дірки в корпусах?