xcounter
#
​Польська компанія PCO S.A. на MSPO 2020 представила нові оптико-електронні прилади

​Польська компанія PCO S.A. на MSPO 2020 представила нові оптико-електронні прилади

1473

Польська компанія PCO S.A. на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO 2020, що минулого тижня пройшла в польському місті Кельце, представила декілька цікавих новинок

Нові пристрої, що виготовлені з використанням легких та міцних матеріалів, мають модульну конструкцію та значно покращену ергономіку.

Новинки варшавської компанії в галузі індивідуального солдатського обладнання є відповіддю на потреби найвимогливіших користувачів, зокрема підрозділів спецпризначення.

Читайте також: ​В Польщі розпочала роботу оборонна виставка MSPO 2020
PCO, Defense Express, MSPO
Модульний комплект нічного бачення MZN-1 / Фото: PCO S.A.

Найочікуваніша прем'єра, про яку вже повідомлялось у 2019 році, - це модульний комплект нічного бачення MZN-1. Як випливає з назви, він забезпечує можливість налаштування пристрою відповідно до поточних потреб та завдань, що стоять перед користувачем, забезпечуючи оптимальну адаптацію до вимог поля бою. MZN-1 дозволяє налаштувати окуляри до використання18-мм чи 16-мм підсилювачів зображення або тепловізійного детектора в моно- або бінокулярному компонуванні.

PCO, Defense Express, MSPO
MZN-1 можна виикористовуати в моно- або бінокулярному компонуванні / Фото: PCO S.A.

У їх конструкції широко використовуються високоефективні пластмаси, алюмінієві та титанові сплави, а також використовується спільне джерело живлення та спільні органи управління. Виробник також передбачив функцію автоматичного вимкнення монокулярів та регулювання яскравості зображення відповідно до потреб ситуації. Що особливо важливо з точки зору користувача, в MZN-1 передбачена легка заміна елементів живлення. Відкрита архітектура окулярів дозволяє в майбутньому реалізовувати різне програмне забезпечення (наприклад, відображення даних, злиття зображень тощо).

Новинкою від PCO також став мініатюризований тепловізійний монокуляр МТ-1, який є найменшим пристроєм за цією технологією у пропозиції виробника та одним із найменших та найлегших у світі. Незважаючи на малу вагу, він забезпечує гарні параметри зображення. Це інноваційне технічне рішення дозволяє використовувати його як портативний пристрій спостереження або у якості модуля, що кріпеться до окулярів MZN-1. MT-1 також може використовуватися з усіма аксесуарами монокуляра MU-3M, значно розширюючи його можливості.

PCO, Defense Express, MSPO
Мініатюризований тепловізійний монокуляр МТ-1 / Фото: PCO S.A.

Ще однією пропозицією компанії PCO на виставці MSPO 2020 був монокуляр нічного бачення з 18-міліметровим підсилювачем зображення. Він відповідає очікуванням клієнтів, які віддають перевагу підсилювачам цього типу, наприклад, американського виробництва. Завдяки полімерному корпусу пристрій нічного баченнямає таку ж вагу, як відомий 16-мм монокуляр MU-3M, одночасно співпрацюючи з його аксесуарами, що може зацікавити існуючих користувачів цієї системи.

PCO, Defense Express, MSPO
Монокуляр нічного бачення з 18-міліметровим підсилювачем зображення / Фото: PCO S.A.

На переконання польських експертів, впровадження цих інноваційних пристроїв зможе забезпечити нові можливості збройним силам Польщі, а також створить нові можливості для продажу польської продукції за кордоном, поставивши їх на перше місце у світових рішеннях нічного бачення та тепловізійних зображень.

Слід також зазначити, що під час Міжнародної виставкиі оборонної промисловості MSPO 2020 було оголошено про результати Національного конкурсу "Лідер державної безпеки 2020" ("Lider Bezpieczeństwa Państwa 2020") і в номінації "Продукт" компанія PCO S.A. отримала нагороду за стабілізовану оптоелектронну головку GOD-1 IRIS.

PCO, Defense Express, MSPO
Стабілізована оптоелектронна головка GOD-1 IRIS / Фото: PCO S.A.

Стабілізована оптоелектронна головка GOD-1 IRIS - це пристрій, що містить низку технологічно вдосконалених оптоелектронних датчиків: тепловізійну камеру, камеру денного світла та лазерний далекомір. GOD-1 IRIS призначена для встановлення в системі дистанційно керованої вежі ZSSW-30 (для встановлення на БТР Rosomak і перспективну БМП Borsuk) у якості спостережного і прицільного пристрою командира.

PCO, Defense Express, MSPO
За результатами Національного конкурсу "Лідер державної безпеки 2020" компанія PCO S.A. отримала нагороду в номінації "Продукт" за стабілізовану оптоелектронну головку GOD-1 IRIS. Нагороду отримав голова правління компанії Павел Гліца (на фото у центрі) / Фото: PGZ

Нагадаємо, що на міжнародній виставці "Зброя та безпека - 2019" компанія PCO S.A. представила нові авіаційні окуляри нічного бачення PNL-4 для екіпажів військових гелікоптерів і транспортних літаків. Також тоді у Києві компанія показала прилад нічного бачення для використання військовослужбовцями сухопутних військ та сил спеціальних операцій, тепловізійний приціл SCT, бінокулярний тепловізор NPL-1T, а також модульний денний приціл DCM-1.

PCO, Defense Express, MSPO, Зброя та Безпека 2019
Jкуляри нічного бачення PNL-4 для екіпажів військових гелікоптерів і транспортних літаків на стенді компанії PCO S.A. на виставці "Зброя та безпека - 2019" / Фото: Defense Express

Цікавим є факт, що компанія PCO S.A. почала свою співпрацю з українцями у 2013 році, та була однією з тих що одразу стала на допомозі українському ОПК в складні часи початку агресії РФ – анексії Криму та окупації частини Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Оборонна виставка MSPO-2020 завершилась – гості вражені якістю організації