xcounter
#

Польща планує збільшити в 3 рази виробництво ракет до ПЗРК Piorun

3875
Польські солдати з ПЗРК Piorun, ілюстративне фото з відкритих джерел
Польські солдати з ПЗРК Piorun, ілюстративне фото з відкритих джерел

За чотири роки польське військо матиме достатньо "Перунів", щоб знищити до 300 літаків та вертольотів рашистів

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підписав додатковий контракт, який передбачає поставку для польської армії 3,5 тисяч ракет та 600 пускових установок переносного зенітно-ракетного комплексу Piorun ("Перун"). Про це пише портал Defence24.

Відзначається, що при цьому Польща планує збільшити виробництво ракет до "Перуна" аж в 3 рази: якщо в попередні роки постачалось по 300 ракет кожен рік, то в 2022 році має бути поставлено 600 одиниць, у 2023 та в наступних роках – 1000 одиниць.

Читайте також: Які особливості має "автоматизований" рашистський ПЗРК "Верба"
Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголошує про новий контракт на ПЗРК Piorun, фото - Defence24

До цього моменту ПЗРК Piorun постачався до польського війська за контрактом, укладеним в 2016 році. Ця угода передбачала поставку 420 пускових установок та 1300 ракет до "Перунів", частина з яких уже була передана Збройним Силам України для відсічі рашистам.

Існує нормативна цифра, що в сучасній війні для ураження одного літака чи вертольота противника потрібно використати до 10-15 ракет ПЗРК. Якщо від цього відштовхуватись, то за 4 роки армія Польщі матиме достатньо ПЗРК Piorun, щоб знищити до 300 літаків та вертольотів армії РФ, у випадку "великої війни" з Кремлем.

Боєць Національної гвардії України з польським ПЗРК "Перун", фото з відкритих джерел
Читайте також: Де ЗСУ використовують норвезькі ЗРК Mistral, що здатні збивати крилаті ракети (фото)