xcounter
#

Польоти башт танків та БМП: п’ять ефектних відео з "метанням" російської зброї

4882
ПТРК "Стугна" – головна причина "польотів" башт російських танків
ПТРК "Стугна" – головна причина "польотів" башт російських танків

Українські військові вміють знищувати ворога не тільки ефективно, але й ефектно

Українські "птуристи" із самого початку повномасштабного вторгнення РФ записали на рахунок своїх протитанкових ракетних комплексів не один десяток знищених ворожих цілей – але навіть сьогодні відео з роботою ПТРК можуть здивувати своєю видовищністю.

Читайте також: Напружене знищення рашистського "Уралу" з боєкомплектом: влучний феєрверк від оператора "Стугни" (відео)

Зокрема, у мережі з’явилося нове відео, де пострілом з ПТРК "Стугна" знищується російський танк, башня якого ефектно відправилася у повітря і приземлилася орієнтовно через 7-8 секунд після влучання у танк. "Абсолютний переможець українських змагань з метання башт", – коментують відео в Ukraine Weapons Tracker.

Втім, з таким рекордом цілком може "посперечатися" російський Т-72Б3, що був знищений 6 травня у районі Маріуполя – після удару його башта злетіла у повітря на висоту понад 100 метрів.

У трійку "рекордсменів" з польоту башт також вписується й опубліковане наприкінці березня цього року відео від Генштабу – політ башти російського танка супроводжується ефектним вибухом.

Також тут можна згадати, що відправляти "в космос" башти російських танків вміють й 155-мм американські гаубиці – епізод відбувся орієнтовно наприкінці травня – на початку червня.

Зрештою, "літати" вміють башти не тільки російських танків, але й БМП, що продемонстрували бійці ДШВ на прикладі російської машини БМП-1АМ "Басурманин".

Читайте також: На рахунках ПТРК "Стугна" по три десятки одиниць бронетехніки РФ: оператори розповіли про використання комплексу (відео)