xcounter
#

Покупці на протикорабельні ракети можуть бути там, де навіть не здогадуємось

4296
 Пуск протикорабельної ракети SSM-700K Hae Seong з одного із кораблів ВМС Колумбії, ілюстративне фото від Armada Nacional de Colombia
Пуск протикорабельної ракети SSM-700K Hae Seong з одного із кораблів ВМС Колумбії, ілюстративне фото від Armada Nacional de Colombia

Щоб успішно просувати свою продукцію, потрібно працювати навіть з малими країнами у віддалених континентах

ВМС Колумбії (ARC) дали запит до уряду країни на купівлю партії нових протикорабельних ракет C-Star виробництва Південної Кореї, відомих більше під позначенням SSM-700K Hae Seong. Запит на купівлю базується на тому, що протягом 2018-2023 під час навчань колумбійський флот відстріляв мінімум 4 такі ПКР, що є значною цифрою витрат особливо на тлі того, що зараз ARC мають в своєму розпорядженні орієнтовно 20 ракет такого типу.

Відомо при цьому, що флот Колумбії використовує SSM-700K Hae Seong у варіанті Block 1 Series 2, що може бити на дальність до 180 км, має швидкість польоту до 1013 км/год при стартовій масі 1067 кг та має можливість уражати не тільки морські, але й наземні цілі також, пише портал Infodefensa.

Читайте також: РФ розписалась у скороченні замовлень озброєння у рази за результатом виставки "Армия-2023"
Пуски протикорабельних ракет SSM-700K Hae Seong з кораблів ВМС Колумбії, ілюстративне зображення від Armada Nacional de Colombia

Від Defense Express додамо наступне. На перший погляд, Колумбія в принципі може виглядати вкрай неочікуваним покупцем такої технології зброї, як протикорабельні ракети. Але якщо подивимось в довідник The Military Balance 2023, то побачимо, що колумбійські ВМС мають достатньо потужне угрупування ракетоносних кораблів в складі 4 фрегатів та 1 корвету, усі з яких озброєні саме південнокорейськими ПКР типу SSM-700K Hae Seong.

Історія, в рамках якої Південна Корея продала Колумбії свої ракети типу C-Star виглядає не менш цікавою. Ядро надводних сил колумбійського флоту складають чотири фрегати проекту Almirante Padilla з повним водозаміщенням 2100 тонн і довжиною корпусу 99 метрів, які були в 1980-х років збудовані на замовлення у ФРН. Першопочатково ці кораблі були озброєні ПКР Exocet, але під час модернізації в другій половині 2010-х років відбулась заміна на південнокорейські SSM-700K Hae Seong.

Для закріплення результату Південна Корея у 2020 році взагалі подарувала Колумбії один із своїх ракетних корветів проекту Pohang, який в строю колумбійського флоту отримав назву Almirante Tono, і який теж був адаптований саме під південнокорейські SSM-700K Hae Seong.

Навіть поки Південна Корея та Колумбія не уклали додатковий контракт на поставку ПКР, ця історія показує дуже гарний приклад. Покупці на високотехнологічну зброю можуть бути навіть серед тих країн, про які ми не здогадуємось. Відповідно, для просування своєї продукції нашому ОПК й після Перемогу варто буде працювати навіть з малими країнами на віддалених континентах.

Пуски протикорабельної ракети SSM-700K Hae Seong виробництва Південної Кореї, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Польща для масштабування випуску озброєння додатково вливає понад 3 млрд доларів у ОПК