xcounter
#

Підрозділи ВМСУ оснастять новими надувними човнами українського виробництва (фото)

737
Надувний човен типу BRIG
Надувний човен типу BRIG

Військово-Морські Сили ЗС України закуповують кілька надувних човнів типу BRIG з підвісними двигунами спеціального призначення

Для придбання човнів вітчизняної марки, задля забезпечення потреб підрозділів ВМС, у системі публічних закупівель ProZorro оголошено два тендери від військових частин.

За словами начальника пошуково-рятувальної служби Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Нестеров, ці човни мають добрі морехідні можливості, швидкісні та маневрові на поворотах, зручні у використанні та стійкі до невеликих коливань моря. З їхньою допомогою військові моряки зможуть ефективно виконувати завдання, наприклад пошуково-рятувального забезпечення на морі тощо.

Читайте також: "Сагайдачний" має стати флагманом впровадження сучасних морських технологій - віце-адмірал С.Гайдук
Тендер

Відзначається, що зазвичай подібні надувні човни використовують для доставляння невеликих груп військовослужбовців у визначений район, наприклад водолазів до місця виконання водолазних спусків у морі.

У комплект, разом з власне човном, також входять десять рятувальних жилетів, вогнегасник, два кранці, рятівне коло, 30-метровий швартовий канат, електричний і механічний насоси, ремкомплект тощо. Обов’язково на човні має бути передбачено чотири весла, захист дна та балонів і, звісно, кріплення для підйому човна.

Надувний човен типу BRIG

Крім того, будуть придбані підвісні двигуни типу Tohatsu M30HL або Suzuki DT40WL потужністю 30 та 40 кінських сил відповідно або їхні аналоги.

Читайте також: Чому новий розвідувальний корабель України буде крутіший "Кольчуги"