xcounter
#

Підрозділи ППО ЗСУ на Донбасі вчилися знищувати ворожі БПЛА (відео)

4406
ЗРК "Оса-АКМ" ЗСУ
ЗРК "Оса-АКМ" ЗСУ

Тренування проходили на базі одного з зенітних ракетних дивізіонів, що виконує завдання в ОТУ "Схід"

Як повідомила прес-служба оперативно-тактичного угруповання Збройних сил, в ході навчальних заходів українські зенітники вчилися виявленню реальних та імітованих повітряних цілей.

Зокрема підрозділи ППО ЗСУ провели й польові навчання зі штатними засобами ураження, до яких залучалися кілька зенітних ракетних комплексів "Оса" та розрахунку ЗПУ-1.

Читайте також: На що здатна модернізована версія безпілотника ACS-3

За легендою тренувань, ворожий БПЛА був виявлений постом візуального спостереження. Після чого мобільна вогнева група висунулась на тимчасові стартові позиції, виявила безпілотник противника за допомогою радіолокаційної станції та умовно його знищила.

Варто додати, що за роки війни на Сході країни українським зенітним підрозділам постійно доводилося протистояти реальним ворожім безпілотникам.

"Форпост"
Збитий ППО ЗСУ у травні 2015 року БПЛА "Форпост" (IAI Searcher)

Так, за словами Командувача Повітряних Сил Збройних Сил України, генерал-полковника Сергія Дроздова з 2014 року на Донбасі було зафіксовано 450 БПЛА противника і 150 з них залітали в український повітряний простір з території РФ. В тому числі й найбільш сучасні в ВС РФ розвідувальні безпілотники "Форпост" та "Орлан-10".

"Орлан-10"
Уражений 12 жовтня 2018 року на Луганщині розрахунком ЗРК "Оса-АКМ" ЗСУ безпілотник "Орлан-10" ВС РФ

"Найпоширеніший БПЛА оперативно-тактичного рівня, який росіяни застосовують на Донбасі – "Орлан-10". Їх збито близько 40 одиниць. В першу чергу збивають ті БПЛА, які несуть пряму загрозу для наших військ", - відзначив Сергій Дроздов.

Читайте також: ​Ракета РК-10 від ДККБ "Луч" стане уніфікованою для нового українського ЗРК, вертольотів і кораблів