xcounter
#

Під Ізюмом збито "Сушку" "ВКС РФ", пілота підполковника - взято у полон (відео)

Під Ізюмом збито "Сушку" "ВКС РФ", пілота підполковника - взято у полон (відео)
135650

Су-35 - один з найновіших бойових літаків РФ

Збройні Сили України знищили ще один літак так званих "ВКС РФ" - на цей раз багатофункціональний винищувач Су-35 або Су-30СМ. Подія відбулась в районі Ізюму, де точаться активні бойові дії.

Відео з палаючим на землі рашиським літаком вже з'явилось у мережі.

Читайте також: Зі "Стугни" по "Буратині" та постріл по танку впритул: вражаючи відео роботи операторів ПТРК від КБ "Луч"

Також вкрай важливим є те, що пілот був взятий у полон. Ним виявився підполковник 14-го винищувального авіаполку РФ Сергій Косик (Косик Сергей Сергеевич).

Зазначимо, що на момент публікації матеріалу існує дві версії того, який саме літак був знищений: Су-35 або Су-30СМ. Як і деталі знищення, яке могло статися, як в результаті повітряного бою, так і через дії нашої протиповітряної оборони.

Су-35 відноситься до найновіших літаків "ВКС РФ". Таких машин у РФ, орієнтовно, в районі 100 одиниць. Використання Су-35 для атак наземних цілей, а тим паче безпосередньої повітряної підтримки наземних підрозділів, не є характерним для цієї машини.

Су-35
Головна задача Су-35 - завоювання перваги у повітрі

Якщо підтвердиться знищення Су-35, то це можливо свідчить про певний брак штурмовиків та фронтових бомбардувальників у РФ. А участь вже офіцерів у званні підполковник для вильотів на бойові завдання - про брак пілотів.

Враховуючи інформацію, що збитий пілот відносився до 14-го винищувального авіаполку, то можливо був збитий Су-30СМ. Саме тип цього літака знаходить на його озброєнні (загальна кількість у "ВКС РФ" - понад 120 одиниць).

Су-30СМ - це двомісний літак, він більше пристосований до роботи по наземних цілям. Водночас інформації про взяття у полон чи знаходження тіла другого пілота - поки відсутня.

Загалом, за даними Генерального штабу ЗСУ, з 24 лютого було вже знищено понад 123 літака та 127 вертольотів противника.

Читайте також: ЗРК Starstreak для захисників від Британії: оператори вже пройшли навчання та направляються на фронт