xcounter
#

Під Ізюмом долітався Су-35 рашистів, орк-пілот втікти не зміг (фото)

85733
Уламки винищувача Су-35С, збитого ЗСУ на Харківщині
Уламки винищувача Су-35С, збитого ЗСУ на Харківщині

Черговий новий бойовий літак покоління 4++ агресора став здобиччю зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ

У неділю, 3 квітня 2022 року, на Харківщині силами протиповітряної оборони Збройних сил України знищено один з нових винищувачів рашистів Су-35С.

Світлини з уламками літака, збитого за попередніми даними неподалік від міста Ізюм, було оприлюднено прес-службою Командування Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Україна під обстрілом російських ракет: чим забезпечити захист (аналіз)
Збитий ППО Повітряних сил ЗСУ багатоцільовий винищувач Су-35С. Ця модель є найновішою з серійних літаків цього типу й активно застосовувалась рашистами для нанесення ракетно-бомбових ударів у Сирії

Пілот багатоцільового винищувача встиг катапультуватись, однак згодом з’явилась інформація, що його було знайдено українськими військовими та взято в полон.

Катапультне крісло та полонений пілот винищувача Су-35С

Варто додати, що дещо раніше прес-службою Командуванням ПС ЗСУ було оприлюднено відео ураження літального апарату ворога. Однак в дописі повідомлялось, що збили новий фронтовий бомбардувальник Су-34.

Наразі невідомо, чи йде мова про один й той самий випадок, чи на відео зафіксовано ураження іншого літака агресора.

Наразі це перший з відомих випадків коли уламки рашистського Су-35С було детально зафіксовано за допомогою фотодоказів

Нагадаємо, за даними прес-служби Генерального штабу ЗСУ з 24 лютого по 3 квітня 2022 року агресор орієнтовно втратив 143 бойових літаків. Однак, на сьогодні, лише 19 одиниць з цього переліку було зафіксовано на фото та відео (мова йде про фіксацію з повною ідентифікацією моделі збитого літака).

Варто також відзначити, що детальна фотофіксація уламків знищеного в Україні рашистського винищувача Су-35С оприлюднена вперше. Хоч раніше Генеральний штаб кілька разів (зокрема, 1 та 28 березня 2022 року) повідомляв про знищення літаків цього типу. Тобто за наявними даними наших військових в небі над Україною на сьогодні було знищено щонайменше чотири винищувачі Су-35С агресора.

Читайте також: ССО показали, як правильно нищити колону рашистів, а коригувальник - що залишається від складу армії РФ